Vad är Silver Teal?

January 16

Native till de södra delarna av Sydamerika, är Silverand en art av anka. Två underarter av denna anka kan hittas, en i norra delen av regionen och en i södra delen. Silvret blågrön har en något distinkt utseende, och det kan hittas i grunt sötvatten. De anses simänder, och de föredrar att bo på land.

Kricka är en typ av simänder, vilket innebär att de föredrar att livnära sig på ytan av vattnet. De är oftast distinkt från andra typer av änder på grund av deras färgglada utseende. Det vetenskapliga namnet för silver teal är Anas versicolor. Det är också ibland kallad versicolor blågrön samt. Trots att Punaand var en gång betraktades en underart av silver kricka, är det nu erkänt som en egen art, och det finns nu bara två erkända underarter av Anas versicolor.

Anas versicolor versicolor, allmänt känd som den norra silver kricka, kan hittas i den norra delen av Silverand sortiment. Det är vanligt i länder i Bolivia, Uruguay och Paraguay. Den södra silver kricka, eller Anas versicolor fretensis, kan hittas i den sydligaste delen av Sydamerika. Det kan hittas i de södra delarna av Argentina och Chile, samt Falklandsöarna. Den södra Silverand är typiskt något större och mörkare, men dessa två underarter har i allmänhet samma färg.

Toppen av en manlig Silverand huvud, ovanför ögonen, är mycket mörkbrun eller svart, och dess kinder är brungul färgad. En liten fläck av ljust orange syns på toppen av sin annars blå propositionen, och en svart rand kan ibland ses springa ner i mitten av notan. Dess hals och sidorna är buff färgad med små svarta fläckar, och dess bröst och framsidorna är buff färgat med mer framträdande fläck. Svansen och bakdel av denna fågel är fint preskriberas, och dess vingar är oftast gråbrun. Manliga silver krickor också skimrande blågröna sekundära fjädrar på sina vingar, och två framstående vita staplar är oftast synliga.

Manliga silver krickor håller också denna färg under hela året, eftersom de håller samma fjäderdräkt året runt. Honorna kan skiljas från hanarna på grund av sin något mindre storlek. De är också oftast något mattare i färgen.

Silvret kricka oftast föredrar kroppar av grunt sötvatten, till exempel dammar och småsjöar. Till skillnad från vissa andra änder, de vanligtvis föredrar att livnära sig på ytan av vattnet. De dyker sällan under vattnet. Istället föredrar de att skumma vattenytan med sina räkningar, i hopp om att fånga insekter. De lever också på vattenvegetation.

Silver krickor brukar bygga sina bon på marken. Honorna lägger klorna på 9:55 ägg, som kläcks i lite mindre än en månad. Även om det är en relativt fogliga art, kommer denna and vanligtvis inte tveka att skydda sitt bo.