Vad är Erector spinae?

January 19

De kanske inte får mycket uppmärksamhet, men de Erector spinae är de okända hjältar i ryggen. Dessa är två grupper av muskler som följer ryggraden och hjälpa mage stödja hela bålen och bibehålla en god hållning. De Erector spinae inte enstaka stora muskler utan snarare grupper av mindre muskler och senor. Det finns två grupper, en på vardera sidan av ryggraden. De erectors sträcka från svanskotan till toppen av bröstkorgen med de enskilda muskler som är förenade vid olika punkter längs vägen.

Den viktigaste funktionen av Erector spinae är att arbeta med de mage att hjälpa till att stabilisera bålen. Tillsammans erectors och mage bilda vad vissa idrottsmän kallar kärnan eller kraftpaket av kroppen. Dessa muskler är avgörande för god hållning när du står eller sitter. Bra hållning använder musklerna hur de ska användas och hjälper hela kroppen funktionen.

Lägre ryggskador och kronisk smärta är ofta beroende på problem med de Erector spinae. Personer som tillbringar långa timmar böjd över tangentbord är särskilt känsliga för svaga resare och kroniska ryggsmärtor. Musklerna kan också lätt skadas genom felaktig användning, till exempel lyfta tunga föremål genom att böja från midjan, sätta alltför stor påfrestning på ryggen.

För att förhindra skador, bör den nedre ryggen tränas som alla andra muskler. Bäst riktade övning att fokusera på området är hyperextensions. Dessa görs enklast på en översträckning bänk genom att säkra anklarna så att kroppen är nästan vinkelrät mot golvet, sänka torso till en 45-graders vinkel, och lyfta bålen tills raka utan kröker ryggen. Knäböj och marklyft kan också vara bra träning för nedre ryggen, även om du håller kärnan stadigt samtidigt som du lyfter några fria vikter kan hjälpa.

Ett annat sätt att arbeta på att stärka resare är att fokusera på dem som en del av en uppsättning. Många muskler i kroppen är utformade för att arbeta i samförstånd, till exempel biceps och triceps eller quadriceps och hamstrings. De Erector spinae fungera som en uppsättning med mage, så aktiviteter som fokuserar på hela bålen också kan hjälpa till. Yoga och Pilates är utmärkta för konditione kärnan eftersom båda verksamheterna utnyttjar ryggen och mage för att hålla kroppen stabil och balanserad när de utför olika poser och övningar. Yoga poserar som "kamel" eller "triangel" eller Pilates positioner som "ryggraden sträcka framåt" kan hjälpa till att lindra täthet i resare och förbättra hållning.

  • Varje sida av ryggraden har en uppsättning Erector spinae, som sträcker sig från svanskotan till toppen av bröstkorgen.
  • Biceps och triceps är utformade för att fungera tillsammans.
  • Lägre ryggont orsakas ofta av problem med Erector spinae.
  • Yoga poserar som "triangeln" kan gynna Erector spinae.
  • De Erector spinae stödjer bålen och bidra till att upprätthålla en god hållning.