Vad är en Trap Set?

July 21

Ofta kallas ett trumset, är fällan set en samling av trummor och medföljande slagverk som lätt kan spelas av en enda trummis. Generellt kan den laddas i ett fåtal fall som lätt kan bäras av en person, och som kräver endast ett minimum av installationstiden innan trumsatsen kan spelas.

Grund fällan Setet innehåller en bastrumma som åtföljs av två tom toms som vanligtvis monterade ovanpå bastrumman. Det är inte ovanligt att en virveltrumma som även ingå som en del av trumset. En av två Hi Hat uppsättningar cymbaler slutföra grundläggande fällan set. Bastrumman och vanligtvis minst en uppsättning cymbaler brukar spelas med hjälp av en fotpedal, medan trumpinnar och borstar används för att spela upp de återstående trummor och cymbal.

Det finns flera andra slaginstrument som kan användas för att förbättra grundläggande fälla uppsättningar. Chimes, trä block, och cowbells kan sättas till grundutrustningen, vilket gör att trummisen att skapa rytmspår med ytterligare skikt av ljud. De extra slagverk inslagen med expanderade trumset brukar fäster vid trummorna på något sätt, även om de också kan vara fristående.

Fällan uppsättningen har länge varit en favorit val för kvartetter och andra små musikgrupper som innehåller mindre än tio medlemmar. De mest populära musik kvartetter av 1960-talet tenderade att lita på den för bara om alla de slagverksbehov som krävs av rock'n'roll föreställningar av dagen. Ibland var komponenterna i grund fällan uppsättningen kompletteras med användning av sådana slaginstrument såsom tamburiner eller maracas. Tillsammans med rockgrupper som placerade en tung premie på att producera en ljudkvalitet på scenen, jazzmusiker tenderade också att stor användning av fällan set. Ofta fanns det en betoning på användningen av cymbaler och virveltrumman för att skapa den rätta takten för en jazzkomposition.

  • En fälla som vanligtvis refererar till ett blygsamt storlek trumset.
  • Trap uppsättning är utformad för att enkelt spelas av en enda trummis.
  • Det är vanligt att en virveltrumma som ska ingå i trumset.