Vad Är Vancouver Börsen?

June 28

The Vancouver Börsen var tidigare en av de tre största aktiemarknaderna i Kanada. Det är specialiserade på handel lager av mindre bolag och energi- och mineralprospekteringsbolag. År 1999 Vancouver Stock Exchange och andra kanadensiska marknader samman till vad som var på den tiden kallades den kanadensiska Venture Exchange. Senare var det sammanslagna utbytet förvärvats av Torontobörsen, som bytt namn och omstrukturerat den.

Den 12 april 1907 företagsledare i Vancouver, British Columbia, grundade Vancouver Börsen för att skapa ett finansiellt centrum i den staden i långt västra Kanada. År 1929 flyttade den in i art deco Börshuset. Den växte fram endast Torontobörsen och Montreal Börsen var större.

Utbytet blev ett centrum för handel kanadensiska baserade företag med mindre än 1 miljard dollar amerikanska dollar (USD) i kapitalisering, dvs marknadsvärdet av ett företags aktier. Dessa är vanligtvis kallas liten kapitalisering, eller Small Cap, företag. Under 1990-talet, hade Vancouver Börsen mer än 2.100 företag noterade på den. Också på den tiden, genomförde utbytet cirka 4 miljarder USD i årliga trades.

Före 1999 fusionen var Vancouver Börsen påstås ha många ekonomiskt osunda företag som inte kunde få upp någon annanstans. Det var ämnet för uppmärksamhet i media som främst inriktat på gruv aktier noterade på börsen. Den kanadensiska Venture Exchange skapades genom en sammanslagning av Vancouver Börsen, Alberta Börsen, och en del av Montrealbörsen tillägnad småbolag lager. Den nybildade utbyte till följd av koncentrationen förblev huvudkontor i Börshuset i Vancouver.

År 2001 skapade Torontobörsen ett holdingbolag som heter TSX Group, som ägde Toronto utbyte och förvärvat kanadensiska Venture Exchange. Efter detta köp, omdöpt TSX Group den kanadensiska Venture Exchange som TSX Venture Exchange. Den nyförvärvade TSX Venture Exchange höll sin tradingverksamheten i Vancouver men flyttade sitt huvudkontor till Calgary, Alberta.

Denna efterträdare enhet till den ursprungliga Vancouver Börsen behöll samma fokus på den gamla växeln. TSX utbyte förvärvades att fortsätta tjäna som en marknad för nya och små bolag, speciellt ännu de som inte uppfyller kraven för notering på Torontobörsen. Förutom den Calgary huvudkontor och driftcentralen i den gamla Vancouver Stock Exchange Building, TSX har kontor i Toronto, Montreal, och Winnipeg.

  • The Vancouver Börsen var tidigare en av de tre största aktiemarknaderna i Kanada.