Hantera projekt för att förebygga försäljningsminskningen

July 3

Du kan ta några åtgärder i ditt verksamhetsstyrning för att hjälpa till att förhindra förlusten av en produkt eller för att undvika det motors i mättnadsfasen. Vissa produkter, såsom bakpulver eller kylskåp, har turen att aldrig nå nedgången fasen; de är kvar i mättnadsfasen för evigheten, vanligen på en lägre försäljningsnivå än de nådde på topp.

Omplacering

Ett försökt-och-sant metod för att andas nytt liv i en produkt är att hitta alternativa användningsområden för det. Ta bakpulver. När försäljningen för produkten var i mättnadsfasen, tillverkare Arm & Hammer kom upp med en briljant idé att dra fördel av produktens luktabsorberande egenskaper och började en reklamkampanj som tyder på att kunder ställer hela lådor av produkten i deras kylskåp för att hålla Det luktar färskt.

Arm & Hammer lägga ännu en plats på lådan där kunderna kunde spela in det datum då de placerade den i kylskåpet, och företaget rekommenderas ett regelbundet utbyte schema. För att utnyttja fördelarna ytterligare, firman rådde kunder att avyttra de gamla innehållet ner sophantering att hålla sina avlopp luktar färskt liksom. Nu kan du hitta bakpulver i ett brett spektrum av rengöringsprodukter.

Ett annat välkänt exempel som förmodligen hände initialt av en slump är den breda användningen av silvertejp. Ursprungligen skapades för att användas på värmeledningar, är bandet nu den universella "go-to" för att hålla någonting tillsammans. Om du tittar runt de flesta hem, är du säker på att hitta en rulle eller två, och troligen den inte används för avsett ändamål.

I själva verket kan du förmodligen hitta silvertejp i nästan vilken färg som helst. Matrisen med alternativa användningsområden för silvertejp tog en produkt med en mycket begränsad marknad och gjorde det till en hushållsprodukt.

Gör förbättringar

Företagen har blivit klok på det faktum att, genom att införa även små förbättringar deras produkt, kan de locka konsumenter att överge den gamla produkten trots att den fortfarande ger bra service och att köpa en ny. Den iPhone är en välbekant exempel.

Ett klassiskt exempel på hur inkrementella förbättringar blåst nytt liv i en produkt som var i sin mättnadsfasen är kylskåpet. Även kylskåpet kommer förmodligen aldrig in i en total nedgång, hade den nått en mättnadspunkt, där merparten av försäljningen var ersättningsförsäljning. Tillverkarna har funnit att genom att ständigt införa nya funktioner, de kan övertyga konsumenterna att byta deras kylskåp långt innan den slutar fungera och faktiskt behöver bytas.

Den första stora funktion som skickade konsumenterna tillbaka till butiken var tillägget av den automatiska ismaskinen. Detta följdes av sida vid sidodörr design som underlättade sätta isen och vattenautomater på utsidan.

Den nyaste designen är den franska dörr modell som fixar en stor brist på sida vid sida, vilket är att du inte kan passa en pizza ruta i utan betydande omdisponering av hyllor och innehåll. Att göra dessa inkrementella förbättringar är ett kreativt sätt att få mer intäkter ur en produkt eftersom förbättringarna ställs kontinuerligt produktens position på livscykelkurvan.

Ändra produktportföljen

Snabbt föränderlig teknik har påskyndat produktens livscykel och skapat ett behov för företag att mycket snabbare introducera nya produkter. Den datorindustrin har upplevt denna dynamik. Tekniken förändrats så snabbt vid ett tillfälle att en enhet kan bli föråldrade inom månader köps.

Två stora risker är involverade med införandet av det nya. Om du introducerar den nya produkten för tidigt, kommer du avbröt försäljningen av den gamla, ofta före full vinst realiseras. Å andra sidan, om du väntar för länge, kan en konkurrent slå dig på marknaden med en ny produkt som stjäl försäljning från din befintliga produkt.

Dessa risker är varför tidpunkten för en ny produkt som ger en ersättning / alternativ för en spännande produkt är ett så viktigt beslut för företag i snabbt föränderliga miljöer.

Hantera projekt för att förebygga försäljningsminskningen

En nyckel till framgång i den här miljön är att se till att design och verksamheten är väl samordnade kring införandet av den nya produkten. Verksamhet anställda måste vara väl informerade om tidpunkten för nya introduktioner eftersom de kan behöva göra processförändringar för att göra den nya produkten och minska lagernivåerna av den gamla produkten innan den nya träffar marknaden.