Längdskidåkning Medal Favoriter på OS 2010

June 27

Olympiska favoriter i längdskidåkning har riva upp VM kretsen i år. Längdåkning är en av kännetecknet idrotter i vinter-OS. Det är dock en relativt ny sport i Amerika och det är oftast förpassats till de norra delarna av landet. Innan du börjar titta på längdskidåkning konkurrens på OS i år, ta några minuter att lära sig om de idrottare som förväntas göra bra.

Män

Följande män förväntas göra bra ifrån sig på OS i Vancouver.

Petter Northug (Norge)

Petter Northug är en av Norwayâ € s nya stjärnor. Han började först VM 2005 och har redan vunnit åtta VM händelser och fem andra medaljer. Han avslutade säsongen 2009 med tre guldmedaljer i VM. Han är ung och stark och ivriga att bevisa sig själv.

Ola Vigen Hattestad (Norge)

Ola Vigen Hattestad är Norwayâ € s andra medalj favorit. Han vann två guldmedaljer vid 2009 VM och har sex segrar i världscupen.

Pietro Piller Cottrer (Italien)

Cottrer är en medaljör från både OS 2002 och 2006. Han har också vunnit sju VM Medaljer och tre VM-medaljer. Pietro är styrkan i det italienska laget.

Nikita Krjukov (Ryssland)

Kriukov är Russiaâ € s bästa längdåkare. Nikita är en annan av de stigande stjärnor i längdskidåkning. Han var bara tävlat i några år och är verkligen börjar att bevisa sig själv. Under säsongen 2009-2010 har redan vunnit två VM medaljer och en VM-medalj. Han rider högt efter en seger i december på Krasnogorskaya Lyzhnya, som är den sista stora längdåkning fall innan vinter-OS.

Kvinnor

Dessa kvinnor kommer sannolikt att tävla om medaljerna i Vancouver.

Justyna Kowalczyk (Polen)

Justyna är regerande övergripande mästare Längdskidåkning världscupen. Hon är kvinnan att slå. Bara sedan början av 2009, har hon nio VM segrar, tre fler topp tre utföranden, och två Tour de Ski segrar (i januari 2010).

Marit Björgen (Norge)

Marit är en av Norwayâ € s starkaste längdskidåkare. Hon har vunnit 41 VM medaljer och två OS-medaljer. Hennes konsistensen gör henne en medalj favorit. Intressant, har Marit astma och har fått särskilt tillstånd att använda en ny astmamedicin som normalt är förbjudet.

Virpi Kuitunen (Finland)

Denna bronsmedaljör från OS Turin har varit en av Finlandâ € s starkaste längdskidåkare i åratal. Hon har samlat åtta VM-medaljer (sex av dem guldmedaljer) tillsammans med 26 VM-medaljer. Och hon håller allt starkare.

Aino-Kaisa Saarinen (Finland)

Aino-Kaisa har tävlat sedan 1998 och blir starkare och starkare. Hon har inte avslutat ur topp tio på någon tävling den här säsongen och vann tre guldmedaljer och en bronsmedalj på 2009 VM.

Kikkan Randall (USA)

Kikkan är den bästa amerikanska kvinnliga längdåkare hittills. Shea € s den enda amerikanska kvinnan någonsin att vinna en VM händelse. Hon blev också den första amerikanska kvinnan att vinna en medalj i VM (när hon tog silver, 2009). Hon är det bästa hoppet för en cross country medalj på laget USA.