Vilka är för- och nackdelar med att välja en Pet Finch?

July 5

Finkar är tättingar, även benämnda sångfåglar, som vanligen hålls som husdjur. Det finns både fördelar och nackdelar med att välja ett husdjur fink. Dessa fåglar är vacker, billigt och social utan att kräva en stor del av mänsklig interaktion. Den största nackdelen med att äga en fink är att dessa fåglar föredrar oftast sällskap av andra fåglar och inte bli helt tam, även när de bor med en uppmärksam mänsklig ägare. Om inte en person som är villig att ha mer än en sällskapsfåglar, kanske en fink inte vara det bästa valet.

En av de största fördelarna med att äga ett husdjur fink är att dessa fåglar är roligt att titta på. Finkar är vackra, småfåglar som kommer att tillbringa en stor del av sin tid perching och flaxar om deras bur. Även finkar inte högljudda fåglar, kommer de att sjunga och kvittra, speciellt när närmade sig. Deras intressant, aktiv natur gör dem till ett populärt val för människor som tycker exotiska husdjur.

Finkar är också billigt och finns på många djuraffärer. Samtidigt köper ett husdjur fink, kommer den största kostnaden vara buren och tillbehör. Efter det ursprungliga utgiften, kommer de flesta djurägare upptäcker att finkar är ganska lågt underhåll. Mest nödvändiga sakerna som mat, filtrerat vatten och leksaker finns på mycket rimliga priser. Jämfört med vissa andra små husdjur, finkar är mycket billigare att ta hand om.

En annan fördel är att finkar inte kräver mycket mänsklig interaktion. Medan finkar är sociala, behöver de inte ständig uppmärksamhet. Upptagna personer som vill ha ett husdjur men kanske inte har tid för en hög underhålls djur som en hund kan njuta av att äga ett husdjur fink. Så länge dessa fåglar har mat, rent vatten och en sanitär miljö de kommer att kunna roa sig.

Medan deras oberoende natur kan vara till nytta, vissa djurägare tycker också att det är en nackdel. Innan du köper ett husdjur fink, är det viktigt att förstå att finkar vanligtvis inte bli tama. De kommer inte att bli tillgiven eller vill hållas av sina ägare. Finkar hälsar sina ägare med läten istället för fysisk tillgivenhet. Människor som vill tillgiven exotiska husdjur kan behöva ompröva sitt beslut att köpa en fink.

För att tillfredsställa deras sociala karaktär, finkar också måste hållas i par eller större grupper. Människor som vill ha en enda sällskapsfåglar kan överväga detta en nackdel. Om en person är ovillig att ta hand om två eller fler fåglar, kanske han eller hon vill börja utforska andra arter som åtnjuter bor ensamma.