Vad är Slip Jet Machining?

August 31

Processen för abrasiv stråle bearbetning använder högt vattentryck ensam, eller med en sliptillsatsmedel, för att leverera en stråle skärkraft 30.000 till 60.000 pounds per kvadrattum (psi). Denna extremt koncentrerad stråle av vatten energi avger från en maskin arbetsstycke utformad för att hjälpa till anpassade skärning av många material. Enbart vatten skär mjukare material såsom skum, gummi och plast; den kalla skärprocessen alstrar lite värme, vilket gör det möjligt att skära brännbara material med ingen värmepåverkad zon. Tillägget av slipmedel tillåter skärprecisionsmönster i starkare material såsom metaller, glas och kakel.

Ibland kallas en vattenstråle cutter eller vatten cut center, slip jet bearbetnings nedskärningar utrustning nästan alla material som kan placeras i form av ark. Hög precision snitt producerar intrikata former och mönster med prydliga kanter. Dessa maskiner huggen sten, marmor och glas, men härdat glas, som från en bil vindruta, kan inte klippas utan splittras. Diamond är ett annat material som inte kan skäras med hjälp av denna process. Dessa maskiner används i tillverkning och bearbetning, fräsning av metaller såsom aluminium för tillverkning; i hantverk såsom dekorativa glas skärning; och inom byggande, forma produkter såsom anpassade kakel och inläggningar marmor medaljonger.

Att tvinga vanligt kranvatten vid höga tryck genom en extremt smal kanal skapar en skärström som tar bort målmaterial genom erosion. Dessa kraftfulla arbetsstycken upptar vanligtvis professionella verkstäder och maskinaffärer, ofta arbetar som en behandlingsprocess på grund av deras långsamma borttagning. Utrustningen använder pumpar; Dessa drar inte bara vatten, men så många som 250 ampere bara att börja slip jet bearbetning, och använda upp till 50 ampere under processen.

Maskinen fungerar genom att komprimera gasen genom en blandningskammare, kanske med en granat slipmedel, vilket är ett hårt mineral och en säker, naturlig slipmaterial. Gas strömmar genom en konvergent-divergent munstycke, en blandningskammare, och en fast eller handhållen konvergent munstycke. Nötningsbeständiga munstycken är tillverkade av tuffa material som syntetisk safir eller volframkarbid. Sapphire munstycken har en livslängd på ca 300 timmar, medan volframkarbid typer har en kort livslängd på 12 till 30 timmar.

En hög-hastighetsstråle av vatten lämnar munstycket, vilket skapar ett vakuum som drar slipmedlet via ett blandningsrör. Denna ström accelererar partiklarna till skärhastigheter genom ett utgångshål med en diameter av 0,007 tum till 0,02 tum (0,18-0,4 mm), med en hastighet på omkring 600 km / h (966 kph), närmar sig ljudets hastighet. Faktorer som kan påverka slip jet bearbetning inkluderar materialegenskaper och önskade former. Dessutom måste vattentryck och typ av slip styras för att uppnå den önskade snitt, som också påverkas av skärhastighet.

Ibland kallad vatten lasrar, slip jet bearbetningsprocesser dela begreppet anpassade, datorstyrd, utvinnings formning med andra typer av jet sprängning maskiner. Dessa kan innefatta tråd gnistning (EDM), och lågor, laser och plasmakärare. Innovation fortsätter i utvecklingen av kryogena slip jet bearbetning med icke-rest CO 2 kristaller, för att minimera avfall och lindra miljökostnader. Den ökade tillgången på vatten jet bearbetning i lokala verkstäder gör utkontraktering processen ett prisvärt alternativ för amatörer. Kompletta uppställningar av pumpar, positioneringsytor, tankar och matningssystem betyder dessa ibland otympliga maskiner upptar främst professionella verkstäder.