Vad är en Dead Sea Salt Scrub?

September 7

En Döda havet salt scrub är en typ av peelingen som är gjord av saltkristaller som har skördats från Döda havet. Döda havet är en saltsjö i Jordanien som är så salt att djur inte kan leva i dess vatten. Medan Döda havet kan namnges på grund av dess ogästvänliga vatten, har dess salter använts för många ändamål. Även om det är möjligt att göra en skrubb använder nästan alla typer av salt, de extra mineraler som finns i salt skördas från Döda havet gör det särskilt lockande.

Denna typ av salt scrub kan användas i badet eller under en massage för att hjälpa till att ta bort döda hudceller och polerar den nya huden. Salt scrubs är nästan alltid med åtminstone en liten mängd olja. När död hud har avlägsnats, återfuktar oljan den yngre hudlagret innanför. När scrub har tillämpats, masseras in i huden, och sedan sköljas bort med varmt vatten, huden kvar ser slätare och yngre.

Förutom att förbättra utseendet på huden, kommer en Döda havet salt scrub också rengör porerna. Detta bidrar till att avvärja irritation som orsakas av döda hudceller i porerna samt fläckar såsom finnar. En bra salt scrub kan också hjälpa till att lindra och förebygga inåtväxta hårstrån. Medan det finns många tvålar och rengöringsmedel som kan avlägsna smuts och olja från huden, kan endast en scrub falla av döda hudceller från ytan av huden och inifrån porerna.

Med hjälp av en Döda havet salt scrub kan också bidra till att förbättra cirkulationen. Medan massera huden med salt, huden och vävnaden under den kommer att stimuleras, främja cirkulationen. Bra cirkulation är viktigt för god hälsa, men det kan också vara fördelaktigt ur ett skönhetssynpunkt. Cirkulation kan hjälpa med utseendet på huden och kan också bidra till att minska celluliter.

Om du tänker använda en Döda havet salt scrub, tänk på att inte använda det på trasiga eller irriterad hud. Om du gör det kommer sannolikt sting och kan orsaka ytterligare irritation. Om du är orolig salt irriterande huden men skulle vilja uppleva fördelarna med en exfoliant, kan du prova en sockerbaserad skrubba istället. Det finns också scrubs som är gjorda av de finkrossade gropar av stenfrukter såsom aprikoser och persikor.

  • Döda havet salter har en mängd olika nyttiga mineraler.
  • Dead Sea salt scrubs kan användas för att behandla och förebygga inåtväxta hårstrån.
  • Döda Havssalt.