Vad betyder "Ringa in Drain" Mean?

October 4

"Circle avloppet" är ett engelskt uttryck som tyder på att något eller någon är i en oundviklig nedgång. Den är inspirerad av beteendet hos vätskan när den närmar ett stuprör, särskilt i ett badkar, dusch, eller handfat. Denna gemensamma fysiska fenomen har använts för att beskriva situationer allt från internationell ekonomi till misslyckas relationer. Liknande fraser för att "cirkeln avloppet" inkluderar "nedåtgående spiral" och "näsa dyk." All förmedla en känsla av fatalism och tanken att återhämtningen är osannolikt i bästa fall.

Vatten och någon vätska med en liknande konsistens tenderar att bilda en spiral virvel som de rinna in i ett cirkulärt rör. Allt flyter på ytan av vätskan kommer också cirkel avloppet om den är liten och tillräckligt flexibel. Denna vanligt fenomen är lätt observeras på en daglig basis; de flesta människor möter det i tidig ålder. Tvärtemot vad många tror, ​​är riktningen för ett avlopp s spiral virveln inte bestäms av halvkloten eller rotation av jorden. Jordens rotation gör bestämma riktningen av orkaner och spiral stormar, men har liten eller ingen påverkan på ett område stort som en stupröret.

Som vatten är allmänt dräneras ut efter bad processen, frasen "cirkel drain" har kommit att betyda den slutliga eller minskande tidsspann på existensen av saken som beskrivs. Detta är en metafor, ett tale använder jämförelsen för färg eller betoning. Det kan hänvisa till en person, en institution, eller till och med en aktivitet, till exempel, "Hans karriär är verkligen cirklar avloppet." Detta skiljer sig från den som säger "sluttande", vilket innebär att en åtgärd kommer att ha en oavsiktlig, katastrofal lång -TERM utfall. I modern användning är "hal is" vanligtvis avsedd som en varning, vilket betyder att en omsvängning är naturligtvis fortfarande möjligt.

Inflytelserika serier författaren Alan Moore är förtjust i att använda frasen för att beskriva den politiska eller ekonomiska miljön. I en 2009 intervju, till exempel, sade han, "Världsekonomin verkar vara cirkling avloppet ... vi kanske måste börja tänka på att hantera vår kultur på olika sätt." Följande år släppte popstjärnan Katy Perry en låt med titeln "Ringa in Drain" på hennes album Teenage Dream. Perry använde frasen för att beskriva en sönderfallande relation.

Känslan av en ohejdbar nedgång förmedlas också av två andra uttryck, "nedåtgående spiral" och "näsa dyk." "Nedåtgående spiral" används ofta för att beskriva kändisar och andra med missbruks eller missbruksproblem. Dessa problem kan leda till en långsam men förödande nedgång i fysisk och psykisk hälsa. Termen "näsa dyk" är äldre och hänvisar till ett flygplan tappa höjd med nosen pekade nedåt, en välbekant bild från luftstrider i världskrigen. Som med nedåt spiraler och cirklade avlopp, kan återhämtning från en näsa dyk vara möjlig, men bara med drastiska åtgärder.

  • Vatten bildar en virvlande vortex som det cirklar ett avlopp.