Vilka var pilgrim?

October 5

I USA, termen pilgrimer avser gruppen av engelska nybyggare som kom till Amerika år 1620 och bosatte sig i Plymouth. De var den andra gruppen av engelska medborgare att befolka Amerika efter nybyggarna i Jamestown, Virginia. The Pilgrims utgjordes främst de som söker religiös frihet som de nekades i England. Anländer på Mayflower, överlevde de en hård första vintern i den nya världen med hjälp av grann indianer, med vilka de firade den första Thanksgiving högtiden 1621.

Medan Pilgrimer var ursprungligen från England, hade de faktiskt tillbringat tio år innan sin resa till Amerika bor i Holland, vilket är där de först hittade den religionsfrihet de sökte. De började oroa sig för att de förlorade en del av sitt arv i detta främmande land dock, och såg den nya världen som en plats där de kunde hålla det arvet och tillbe som de ville. Finansierat av en grupp investerare, 110 män och kvinnor sätta segel på Mayflower på September 6, 1620.

Resan var en farlig man, men 65 dagar senare gruppen nådde Plymouth, så heter av kapten John Smith i Jamestown bosättningen i 1614. Ett avtal kallas Mayflower Compact nåddes att lösa skillnader mellan två grupper av passagerare, och pilgrim var glada att slutligen nå sitt nya hem. Beläget nära en utmärkt hamn och en bäck fiskrika, verkade det som nybyggarna hade allt de behövde för ett välmående nytt liv.

Deras första vintern var en hård man dock, som de var slagna med snö och slask som avbröt byggandet av bosättningen. Mindre än 50 av de ursprungliga 110 överlevde vintern. Med lite idé hur man gården det nya landet, pilgrim stor nytta av den expertis som en lokal indisk namngav Squanto, som talade engelska och visste hemligheter överleva i den nya världen. Använda tekniker visade dem av Squanto, bosättarna hade en hitttade nedgångskörden 1621.

Senare samma år, förklarade Plymouth guvernör William Bradford en dag av tack hållas i ära av skörden. Indianerna, inklusive Squanto, var inbjudna för en tredagars fest som inkluderade spel och musik samt en fest. Under de följande åren, var traditionen att ha fester efter skörden godtas, vanligtvis i november månad, vilket så småningom födde en resa för Thanksgiving i Amerika.

  • Pilgrimer vanligtvis bodde i primitiva bostäder som timmerstugor som de gjort själva.
  • Medan Pilgrimer var ursprungligen från England, hade de faktiskt tillbringat tio år innan sin resa till Amerika bor i Nederländerna.