Vad är ett stort rum?

June 8

Ett stort rum är en stor, centralt beläget rum som har flera funktioner som de i ett vardagsrum, matsal och eventuellt kök. Populariteten av familjen stil underhållande har gjort formella vardagsrum nästan föråldrade och har gett upphov till det stora rummet. Ofta ett skyltfönster rum, kan det har högt i tak och en öppen spis. Det är typiskt i förorts hus, även om öppen, multifunktions rum är också populärt i många andra inställningar. Det finns vissa nackdelar med ett stort rum, såsom svårighet uppvärmning, dekorera och rengöring det, och dessa gör det mindre populärt för vissa människor.

Traditionella hus innehåller ett allrum, ett vardagsrum och ett kök, men moderna hus kan innehålla ett stort rum i hjärtat av huset. Denna kombination rummet används för underhållande och antingen ersätter allrum och vardagsrum eller ersätter allrum, vardagsrum och kök. Normalt har ett stort rum på samma kvadratmeter som två eller tre ordinarie storlek rum och är organiserad i separata zoner för restauranger, nöjen och matlagning. De flesta stora rum innehåller ett matbord, en soffa och en TV, och det kommer att ha en köksö om matlagning område är också en del av rummet.

Kulturella förändringar har påverkat rumsanvändning och gett upphov till det stora rummet. Som rymd hogging tv, videospel och datorer har blivit den främsta källan till at-home underhållning, har många husägare behövde mer utrymme för alla sina medier. Som underhållande har blivit mer avslappnad, har formella matsalar kommit att verka föråldrade. Med förbättringar i köksventilationssystem som jagar bort mat lukter, värd inte längre vill bli binds till ett separat rum medan de lagar mat. Den öppna-space layout stora rum i itu med alla tre problem, vilket gör planritningar som har bättre flöde, mindre slösat utrymme och bättre kontakt med vänner och familjemedlemmar medan måltider tillagas.

Ett stort rum visar vanligtvis många arkitektoniska funktioner, till exempel ett välvt tak, vilket kan ha synliga bjälkar eller kan sträcka sig två våningar högt. Det är oftast ett centralt beläget rum och har många stora fönster som släpper in massor av dagsljus. Stora rum skryta ofta en eldstad, även i varmare klimat.

Även om termen "stora rummet" normalt används i förorts USA, har många länder anammat idén om stora, multifunktionella rum. Skandinaviska hem är känd för sina öppna och rymd koncept med många arkitektoniska detaljer såsom högt i tak och massor av dagsljus. Stadsbor som bor i loft eller mindre studios kombinerar ofta matlagningsutrymme, bostadsyta och ibland till och med sovutrymmen i samma rum.

Populariteten av stora rummet har vaxat och avtagit, och det sjönk under det första decenniet av 21-talet. Så mycket öppna ytor, med många fönster, kan vara mycket svårt att värma och kyla. Skapa en varm atmosfär är svårt, och inredning och dekorera rummet är mycket dyrt. Rengöring ett stort rum är en utmaning också, med så mycket yta att täcka och behovet av en stege för att ta bort spindelväv och tvätta fönster. Som familjer skala tillbaka sina budgetar, kan stora rum blir dyra påminnelser om en bättre ekonomi.

  • Stora rum skapar öppna ytor.
  • En matplats ofta ingår i ett stort rum.