Vad är Online Inventory Management?

September 16

Online lagerhantering avser en systematisk användning av webbaserad programvara för att upprätthålla aktuell information om ett företags produkter och tjänster. Många organisationer har traditionellt använt installerade program för detta ändamål; har dock tendenser rört sig i riktning mot webbaserade applikationer. En online lagerhantering system används för att spåra befintliga antal produkter, utgående order, status för leveranser, antalet senaste försäljningen av varje produkt, och sådana produkter som kan vara overstocked eller understocked. Beroende på branschen, kan lagerhantering programvara också användas för att skapa fakturor, räkningar av försäljning och arbetsorder.

Många företagare tycker användningen av online inventering spårning fördelaktiga av flera skäl. Användningen av en online-portal möjliggör enklare arbetstagarnas tillgång när produkterna spåras över ett stort geografiskt område med flera stopp mellan lager och butiker. Så länge varje plats har tillgång till Internet, kan företagets anställda tillgång uppdaterad information om varje produkt ordning som det är i transit. Dessutom kan kostnaderna för att installera mjukvara på flera platser vara oöverkomliga för mindre företag. Online-system eliminerar denna extra kostnad.

Användarnas tillgång till webbaserade system kan bidra till att påskynda lagerstyrning processen. Online lagerhantering tillåter anställda stationerade i olika platser under en nation, eller till och med i världen, för att utföra uppgifter som spårning order och övervakning produktnivåer. Förmågan att utföra dessa uppgifter omedelbart från vilken plats sparar företagen stora mängder tid och resurser varje år jämfört med manuella spårning.

Förutom att lagra lagerinformation på nätet, det finns en rörelse bland mjukvaruutvecklare för att minska inlärningskurvan med nyare märken av nätet lagerhantering programvara. Många ledningsgrupper har hittat en del av dessa mjukvarupaket tidskrävande att lära samt kost varje gång en ny medarbetare måste utbildas för att använda dem. En av de mest efterfrågade kriterierna för en online inventering ledningssystem är möjligheten för användaren att intuitivt skapa diagram och rapporter som innehåller nödvändiga uppgifter, men är enkla att förstå samtidigt.

Jämfört med traditionella skrivbordsprogram, möjlighet att använda en online-system kan skapa mer flexibilitet för upptagen yrkesverksamma. Precis som med åtkomst till en webbläsare, kan chefer tillgång up-to-the-minuten-information om lager och försäljning när som helst, även när de reser. Den ökande användningen av smartphones har också lett till en ökning av efterfrågan på mobila versioner av webbaserade program lagerhantering.

  • Online lagerhantering kan göra inventering otroligt enkelt.