Vad betyder "tugga Fat" Mean?

May 30

"Tugga fettet" är ett engelskt uttryck som betyder att frossa i avslappnad konversation eller skvaller. Det är relaterat till den föråldrade uttrycket "tugga trasan." Både fraser daterar till 19-talet och ursprungligen tänkt att gnälla eller klaga. Ursprunget till dessa termer är osäkert. De flesta källor är dock överens om att de beskriver förmodligen munrörelser som är gemensamma för både tugga och prata.

Oxford English Dictionary, en allmänt använd referens för engelska ord och fraser, registrerar den tidigaste publicerade utseende av sådana villkor. Det går frasen "tugga fett" till 1885, det kredit en bok om brittiska soldater stationerade i Indien. De flesta vardagsuttryck, dock används i samtal i flera år eller tom decennier innan de visas i tryck. "Tugga trasan" visas i amerikanska källor så tidigt som 1875. Även om ingen definitiv präglings har dokumenterats, båda fraser verkar ha sitt ursprung tidigast i mitten av 19th century.

Den typ av "fett" i "chew fettet" är lika osäker. Vissa källor tyder på att det refererar till salt fläsk, en stapelvara ombord liv i början av marin historia. Före tillkomsten av kyl-, var maten ofta bevarats genom härdning med salt. Denna långvariga proteinkälla hölls på fartyg för långa resor när andra livsmedel sprang kort. Salt fläsk kan vara tuff och fet, som kräver noggrann tugga innan det var lättsmält.

"Tugga trasan" likaledes redovisas till sjömän eller soldater som skulle tvingas att tugga på trasor när tuggtobak inte var tillgängliga. Det föreslås att de klagade deras deprivation, vilket ger frasen dess ursprungliga betydelse; "Tugga fett" har fått ett liknande förklaring. Det finns ingen dokumentation för att stödja dessa berättelser, dock, och "tugga trasan" kan lika gärna komma från frasen "till rag", vilket innebär att skälla eller klaga. I vilket fall, "tugga fett" tog på betydelserna "o göra tomgång konversation eller att skvallra med början av 20-talet. Den behåller dessa betydelser i nutid, med sina äldre betydelser och variationer brukar glömmas.

År 1999 en anonym essä med titeln "Livet på 1500-talet" dök upp på internet och blev stor spridning via e-post. "Livet på 1500-talet" gav en felaktig förklaring till "tugga fett" och många andra vanliga fraser, som "ta hem bacon" och "Pang i plugget." Det kredite dessa fraser till livet på landsbygden på 16-talet, som också felaktigt beskrivs och som föregick många av dessa termer av århundraden. Vare skapas ur ofog eller enkla okunnighet, förklaringarna i "Livet på 1500-talet" har sedan grundligt misskredite.

  • Vissa tror att "fett" i "tugga fett" avser salt cured fläsk.
  • "Chewing fettet" kan inträffa på en bar eller annan offentlig plats.
  • Tugga fett samtal kan fokusera på en persons relationer.
  • Att få ihop till "tugga fettet" ofta uppstår mellan vänner.
  • Skvallra kan vara en form av "tugga fettet."