Nätverksadministration: Windows DNS Client Configuration

September 22

Klientdatorer donâ € t behöver mycket konfiguration för att fungera korrekt med Domain Naming Service (DNS). Klienten måste ha adressen för åtminstone en DNS-server. Vanligtvis är denna adress som tillhandahålls av Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP), så om klienten är konfigurerad för att få sin IP-adress från en DHCP-server, kommer det också få DNS-serveradressen från DHCP.

För att konfigurera en klientdator för att få DNS ​​serverplats från DHCP, få upp Nätverks dialogrutan Egenskaper genom att välja Network eller Nätverksanslutningar på Kontrollpanelen (beroende på vilken version av Windows klienten är igång).

Välj sedan (TCP / IPv4) protokollet Internet Protocol Version 4 och klicka på knappen Egenskaper. Detta kallar en dialogruta. För att konfigurera datorn att använda Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP), markera Erhåll en IP-adress automatiskt och Erhåll DNS-serveradress automatiskt alternativ.

Nätverksadministration: Windows DNS Client Configuration

Om datorn doesnâ € t använda DHCP, kan du använda samma dialogruta för att ange IP-adressen till din DNS-server manuellt.