Vad var det långt går?

November 29

The Long Walk hänvisar särskilt till en armé påtvingad marsch Navajo människor från sina hemländer i västra New Mexico, Arizona, Utah och delar av Colorado, till en reservation i New Mexicoâ € s sydöstra. De flesta av Navajo tvingas ta det långt går samlades i områdena kring Fort Defiance i Arizona. Några flydde in i Grand Canyon, men över 8000 personer tvingades av militären för att flytta till länder runt Fort Sumner.

The Long Walk följde upprepade fientlighet av både armén och Navajo. I efterhand, var dock den upprepade bryta av fördrag och grymheter begås generellt på sidan av USA. Navajo räder i Fort Defiance var huvudsakligen bedrivs efter en upplevd brist på hänsyn till fördrag, eller för specifika våldshandlingar av armén. Genom 1861, var ett fördrag underteckn att respektera och skydda Navajo mark. Detta var då nästan omedelbart kränks genom New Mexico Volontär milisen, som plundrade Navajo läger och förstörde gårdar och fastigheter.

Även Kit Carson är i allmänhet förknippas med Long Walk, det var General James Carlton som beordrade Long Walk. En allmän Canby är också förknippat med idén att flytta Navajo befolkningen att stoppa båda sidorna från att plundra. Kit Carson, dock gjorde övervaka Long Walk först genom att förstöra mycket av Navajo mark, ägodelar och bostäder för att få överensstämmelse.

För många, Long Walk 1863 tog över 20 dagar att slutföra. Uppskattningar av mellan 200-300 personer dog på Long Walk. Vissa säger en person dog för varje mil av 300 mil (482,80 km) resa. Flytten hade ursprungligen planerats för ca 5000 personer och därmed fanns det inte mycket mark för de överlevande i Long Walk. Vidare var det inte den åkermark som Navajo var vana, men i stället, en oförsonliga mark. Navajo konton talar om den bittra smaken av vattnet och grymhet av marken.

Under de månader som följde, brist på åkermark, och dåligt vatten bidrog till svält och sjukdom, vilket ytterligare minskar Navajo befolkningen. Det uppskattas att när Navajo kunde återvända till sina hemländer i 1868, hade en hel fjärdedel av Navajo som tog Long Walk dött på grund av svårigheter i sitt nya land.

På grund av bristen på mark, många tror att Navajo stammen blev närmare bundna. Som en indian befolkning, har de haft bättre framgång än de flesta hålla stam- länder, och i själva verket öka dem. Dock kvarstår det långt går ett minne av förtvivlan och sorg för både Navajos och amerikaner.

  • New Mexico Volontär milis stormade Navajo läger - kränka ett fördrag som skapats för att skydda stammen.