Post-Skilsmässa: Att se till att makar Betalningar Ankomst

November 27

Efter din skilsmässa är slutgiltigt, kan din ex-make inte göra de makar stöd betalningar han eller hon kommit överens om att göra. Detta kan bero på att ditt ex är arg över skilsmässan, avskyr att behöva skicka pengar, upplevelser ekonomiskt tuffa tider, eller kanske till och med gifter och pressad av hans eller hennes nya make att inte göra dem. Oavsett anledning, inte får de pengar du räknar kan ha en förödande effekt på ditt liv.

Här är några steg du kan ta innan din skilsmässa är slutgiltigt för att säkerställa att stödet kommer:

  • Få ett domstolsbeslut för makar stöd. Om du inte arbetar med en skilsmässa advokat, måste du en att lämna din makar stöd avtal med domstolen och argumentera dess rimlighet till domaren, så att han eller hon kommer att godkänna det och göra det till en officiell del av din skilsmässa. Om du är den som har rätt till makar stöd och du inte går igenom denna process, och om ditt ex reneges på ditt avtal, kommer du inte ha några rättsliga åtgärder för att samla in den makar stöd du har rätt till.
  • Försök att verkställa domstolsbeslut genom att be domstolen att hålla din make i förakt av domstolen. Förutsatt att ditt tillstånd tillåter dig att ta detta steg, när ditt ex inte betalar din makar stöd, sätter ett domstolsbeslut juridisk press på ditt ex till betala ditt stöd. I själva verket kan din ex-make åka i fängelse för att ignorera hans eller hennes stöd skyldighet.

I stater där man inte kan anklaga din make av förakt för att inte betala dig makar stöd, du är i samma position som någon annan borgenär att din före detta make inte har betalat. I denna situation, oavsett om du kan samla från honom eller henne beror på lagarna gäldenären skydd av din stat, som kan göra allt, eller de flesta, av din ex-makes egendom undantas från inkassoprocessen. Om så är fallet, är din förfallna makar stöd drivas in.

  • Säkra dina betalningar genom att placera en kvarstad på ett eller flera av de tillgångar som din make kommer avsluta äktenskapet med. (En lien är en laglig rätt till någon annans egendom tills ägaren av egendomen uppfyller hans / hennes juridiska skyldighet att kvarstaden innehavaren . Till exempel, om du har en inteckning i ditt hem, har din inteckning långivaren en kvarstad på ditt hem, vilket innebär att det kan ta hem om du inte gör dina amorteringar enligt ditt inteckning avtal.) Om ditt ex misslyckas med att leva upp till din makar stöd avtal, kan du be domstolen om tillstånd att ta tillgången med kvarstad på den som betalning för vad du var skyldig. Men om tillgången är din ex-makes hem, du kanske inte kan få dina pengar tills hemmet säljs. Dessutom, om du har en kvarstad på ditt ex pension konto, du kanske inte att kunna samla de pengar du har rätt till, tills han eller hon går i pension eller ditt ex avslutas eller får sparken.
  • Använd sjukförsäkring för att säkerställa en obruten ström av makar stöd i händelse av att ditt ex blir sjuk eller skadad och inte kan arbeta för en tid. Domstolen kommer sannolikt att låta din före detta make betalar dig mindre under den tid han eller hennes funktionshinder, så sjukförsäkringen ger dig ett ekonomiskt skyddsnät.
  • Få din make att få dina makar stöd betalningar automatiskt dras av från hans eller hennes lönecheckar. På så sätt efter din skilsmässa är slutgiltigt, behöver du inte undra om ditt ex ihåg dig en stödkontroll varje månad för att posta, oavsett om ditt ex kommer skicka vissa men inte alla av vad du har rätt till, eller om ditt ex inte kommer att skicka några pengar alls. Med automatiska avdrag, utfärdar domstolen ett beslut berätta din före detta makes arbetsgivare att dra en viss summa pengar från sina lönecheckar och skicka det till domstolen, som skickar en check. Med andra ord, din före detta make aldrig ser pengarna.