Vad är en Nya Zeeland Possum?

October 31

Termen "Nya Zeeland possum" används ibland i USA för att skilja mellan amerikanska opossum, familj Didelphidae och Australien och Nya Zeeland klätterpungdjur, i familjen Phalangeroidea. De två pungdjur familjer är relaterade; Nya Zeeland och australiska pungråttor kallas pungråttor eftersom de liknar sina amerikanska kusiner. Båda familjerna höjer sina ungar i påsar för de första fyra till sex månader av sitt liv innan införa dem till omvärlden, och kan vara skrämmande att möta mitt i natten, eftersom de kommer att väsa våldsamt att försvara sitt territorium.

Vissa bedömare tycker Nya Zeeland pungråttor väldigt söt, med sina stora öron, djärva ögon, och stora yviga svansar. Men pungråttor har även vassa klor och tänder, och kan hävda sig i strid. De bär också en distinkt lukt, tack vare mysk körtlar bakom öronen, och kan ibland luktade innan de syns. Possums gillar att bo i varma, isolerade placerade som lador och gamla stockar, och kommer att undvika kyla och fukt, om de kan.

Medan amerikanska opossum generellt är kopplade med väg döda, är Nya Zeeland pungråttor anses vara lömska skadedjur, och många insatser har gjorts av regeringen och naturvårdsmyndigheter för att utrota dem. Nya Zeeland pungråttor är en icke-inhemska arter, och på grund av deras glupska aptit och hög reproduktion, de gör allvarlig skada på inhemsk flora och fauna. Ursprungligen importerades 1837 från Australien för att starta upp en pälsindustri, klätterpungdjur snabbt sprang vilt och började härja; Det finns uppskattningsvis 70 miljoner nyzeeländska pungråttor mumsa sig igenom inhemska växter idag.

Den possum är hemma i Australien, där den har hittat en evolutionär nisch. Många australiska växter har utvecklat brott för att skydda från pungråttor, inklusive bittra blad och vassa taggar. I Nya Zeeland, de flesta växter är både välsmakande och försvarslös, och pungråttor kommer att hålla tillbaka till samma träd tills det upphör att producera ätliga blad, äta den till döds. Eftersom possum har inga naturliga fiender och riklig mat källor har det ödelagt Nya Zeelands inhemska växter och djur, som lämnar naturvårdare med ett allvarligt problem. Förutom att döda växter och träd, vilket undergräver födokällor och livsmiljö för inhemska arter, pungråttor bär också bovin tuberkulos, vilket kan infektera tamboskap samt rådjur.

Förutom att försöka kontrollera den nyzeeländska possum med preventivmedel och gift, de är också jagas för sin mjuka, lyxiga päls. Possum pälsvaror är en betydande export av Nya Zeeland, och flera branschorganisationer främjar Nya Zeeland possum produkter på världsmarknaden. Om konsumenterna måste ha plagg med djurprodukter i dem, är Nya Zeeland possum päls ett bra val, eftersom djuren är fångade i stället odlad och genom att köpa Nya Zeeland possum päls, konsumenter bidrar också till att bevara Nya Zeelands naturliga miljö och rik biologisk arv.

  • Nya Zeeland pungråttor är en främmande art som kan göra allvarlig skada på inhemsk flora och fauna.