Vad är Slot Cars?

November 8

Slot bilar är miniatyr repliker av fordon som är konstruerade för att skala. Bilarna används i racing tävlingar som involverar en specialiserad spår som är utrustad med ett spår eller slits. Tillsammans med den detaljerade utseendet på slot bilar, innefattar konstruktionen ett litet blad på undersidan av fordonet som passar in i spåret och håller bilen på rätt kurs som biltävlingar runt banan.

Slot bilar gjorde sitt första framträdande i början 20-talet och blev snabbt populär bland både barn och vuxna. De tidigaste mönster förlitat sig på en upphöjd järnväg inbäddad i spåret, och inte inkluderar möjligheten att justera hastigheten på varje fordon. En del arbete gjordes i 1930â € s att bygga slot bilar som drivs med små förbränningsmotorer. Med tiden har denna metod ersätts med användning av elektrisk ström. Genom 1950â € s, var spåren förfinats för att presentera ett spår i stället för den upphöjda spår och strömflödet genom spåret gjorde det möjligt att justera hastigheten med hjälp av en handhållen controller för varje bil som används. Dessa förbättringar gjorde det möjligt för flera personer att njuta bilbanor på samma spår.

Som slot bilar blev mer sofistikerade, populariteten av bilbanor blev mer populär. Klubbar av slot bil åkare började växa upp i både Storbritannien och USA. Ett antal sporter och leksakstillverkare började erbjuda spel bil set, komplett med en uppsättning av bilar och delar av spår som skulle kunna förbättras med add-on kit. Under 1960â € s, facket bilen racer hade ett brett utbud av bilar och spårkonfigurationer att arbeta med. För den allvarliga racer, var det möjligt att konstruera ett intrikat spår som lätt skulle ta upp en yta större än genomsnittet matbordet.

I slutet av 1970â € s, hade populariteten av slot bilar börjat avta. Dock har sporten fortsatte att ha en kärngrupp av ivrig anhängare. Idag har slot bilar fortsatt att utvecklas, med skapandet av trådlösa styrsystem som är beroende av digital teknik för att driva bilar. Datateknik har också lett till slot bilar som är mer detaljerade än de bilar av några decennier sedan, med många slot bilar med arbets komponenter som inte tidigare var en del av den ursprungliga gjutjärn designen.