Vad bör jag tänka när man köper Sax?

August 8

Många individer befinner sig köpa sax någon gång i sitt liv, om det är för ett särskilt projekt eller för att ersätta en befintlig par. I vissa fall kan specialiserade sax behövas, medan det för andra projekt generiska sax är helt acceptabelt. Det finns ett antal alternativ på marknaden, beroende på den avsedda användningen av saxen, och det är viktigt att tänka på dem innan man köper en sax.

Oavsett den avsedda användningen av saxen är, tar kvaliteten i beaktande när man köper en sax. De bästa sax är en solid konstruktion som är utformad för att hålla sig väl under den tid saxen. Vissa saxar är tillverkade av material som kan skärpas, vilket innebär att när saxen tråkig de kan omarbetas snarare än kastas bort. Kom också ihåg att ta din dominanta hand i beaktande när man köper sax, många saxar är speciellt utformade för vänster eller högerhänta individer.

Om du köper en sax för köket, överväga hur de ska användas. Köks sax utsätts ofta för föroreningar som rått kött och fågel, så det är viktigt att få tvätt sax som kan kokas eller köras via diskmaskinen. Köks sax bör också vara vassa så att de inte kommer att lämna ett trasigt kant, och du bör kunna vässa dem. Många kök sax kommer i kit med kökssaxar, som är utformade för tyngre skär jobb som skär genom ben.

För hantverk projekt, kan hantverk sax vara ett bättre val. Craft sax tenderar att vara mer lätt och de är utformade för att hantera kraftigare papper, piprensare, och andra objekt som du arbetar med när crafting. Specialdesignade sömnad sax bör användas för sömnad, eftersom de är knivskarp, så att de inte kommer att fransa trasa och tråd. När du köper en sax för hantverk och sömnad, kanske du vill överväga att köpa flera par, så att du kan ange ett par för textilskärning.

Den viktigaste frågan att tänka på när man köper en sax är säkerheten. Medan de flesta vuxna kan hantera sax säkert, bör barn inte tillåtas att använda stora eller vassa saxar. Säkerhets sax ofta införliva trubbiga ändar och en mindre skarp utformning så att de kan användas av yngre individer. För projekt när säkerhet sax är inte skarpa eller stark nog, vuxna bör göra skär. Om du har små barn, se till att hålla farliga sax utom räckhåll, eller köpa en vakt när man köper en sax.

Vissa företag tillverkar saxar avsedda för hårklippning och kosmetiska ändamål. Det är viktigt att köpa haircutting sax speciellt, eftersom de är utformade för att vara extremt skarp och perfekt för KLIPPNING. Du kommer också vill se till att du kan slipa haircutting sax så att de inte kommer att skada håret. Kosmetiska sax kommer ofta i en rad storlekar för olika haircutting tekniker, och du kanske vill köpa ett sortiment.

För allmän hushållsbruk och många projekt, överväga att köpa sax avsedda för generisk användning. Dessa saxar är oftast inte lika skarpa som specialiserade saxar, och är sällan tvättbara. Eftersom dessa sax inte får användas så mycket, kan du köpa en sax som är billigare. Förvara dessa saxar i en praktisk plats utom räckhåll för barn för att öppna svår förpackning, putsning krukväxter och andra diverse applikationer.

  • Sax med vadderat handtag.
  • De flesta saxar görs för dem som är höger- eller vänsterhänt.
  • Craft sax är konstruerade för användning med kraftigare papper.
  • Köks sax eller sax bör vara lätt att tvätta för att undvika förorening av livsmedel.
  • För hantverk och sömnad, överväga att köpa flera saxar och utse en för tyg skärning.