Hur man lägger din HTML5 spel på en server

August 9

För att sätta din HTML5 spel på en webbserver, bara göra en snabb webbsökning för gratis webbhotell, och du hittar massor av ställen att sätta din kod på nätet gratis eller till en mycket låg kostnad. För aktuella ändamål bör en fri hosting plan vara bra.

Den största nackdelen med en kostnadsfri tjänst är oftast dess pålitlighet. Vanligtvis när du betalar även lite för en server, får du mycket mer tillförlitlighet.

Hur du överför en spelsida med en kontrollpanel

Även om du kan ofta göra grundläggande HTML och JavaScript redigering direkt på servern, är det oftast säkrare och lättare att göra det mesta av arbetet på den lokala datorn. När du är redo att distribuera ditt program till världen, kan du använda cPanel programmet. Här är processen:

 1. Förbered ditt spel på klientdatorn.

  Se till att allt fungerar ganska bra på den lokala datorn först. Om möjligt, ordna din ansökan ska bli så självständiga som möjligt. Sätt alla resurser som ditt spel i samma katalog, och har bara de saker du behöver i katalogen.
 2. Överväg att använda relativa referenser.

  Kod alla länkar till bilder eller externa filer i ditt spel som en lokal referens. Detta sätt, om du flyttar alla filer tillsammans, referenserna kommer fortfarande att fungera på den lokala servern.
 3. Logga in på kontrollpanelen.

  Använd inloggningsinformationen från tjänst för att logga in på kontrollpanelen ansökan med hjälp av din vanliga webbläsare.
 4. Hitta filen-verktyg.

  Det kommer att finnas någon form av verktyg för filhantering.

  Hur man lägger din HTML5 spel på en server

 5. Navigera till webbkatalog.

  De flesta servrar har en särskild katalog som är utsatt för webben. Du kan behöva kontrollera din dokumentation för att ta reda på exakt var du ska lägga dina filer.
 6. Gör en underkatalog för ditt spel.

  Det är bäst att göra en underkatalog som innehåller alla filer ditt spel behöver när du bygger spelet på din egen maskin. Du kan sedan skapa en liknande katalog på servern och kopiera alla filer till servern på en gång.
 7. Ladda upp alla dina filer.

  Kom ihåg att ett spel består normalt av flera filer - HTML / JavaScript-kod, den simpleGame.js bibliotek, dina bildfiler och all annan extern CSS eller JavaScript-filer. Se till att du kopierar alla dessa filer till servern, eller saker kommer inte att fungera korrekt.
 8. Test på datorns webbläsare.

  Använd din stationära dator webbläsare för att kontrollera att din server fungerar som den ska. Din operatör kommer att ange adressen till din huvudsakliga webbplats. Du kommer förmodligen vill bygga något slags index sida på din sida för att peka på var och en av dina spel. Kontrollera med din vanliga webbläsare först för att vara säker på att du vet var ditt spel är och vad URL är.
 9. Test på den mobila enheten.

  Använd enhetens webbläsare för att kontrollera spelet. Vissa enheter har flera webbläsare, så du kanske vill kolla på fler än en för att se till att spelet fungerar korrekt.

Hur man använder en FTP-klient för att dela ditt spel

Eftersom du kommer ofta att överföra ett stort antal filer, kan det vara lättare att använda ett speciellt verktyg som kallas en FTP-klient. För att använda FTP behöver du någon form av FTP-klient. FileZilla är gratis, lätt att använda, och det fungerar exakt samma på alla större operativsystem.

Hur man lägger din HTML5 spel på en server

FileZilla och andra FTP-program alla gör ungefär samma sak. Så här använder FileZilla:

 1. Ladda ner och installera FileZilla.

  Du kan ladda ner FileZilla gratis.
 2. Samla inloggningsinformation.

  Du behöver för att få din FTP inloggningsinformation från din operatör. Normalt består av en speciell adress här (som en URL, men det börjar med ftp: //), ett användarnamn och ett lösenord. Dessa är inte nödvändigtvis samma referenser som används för att logga in på servern.
 3. Ange värdinformation.

  Det finns en plats längst upp i editorn för att skriva in dina inloggningsuppgifter. Placera adressen (som vanligtvis börjar med ftp: //) i värdrutan, med ditt användarnamn och lösenord i de andra rutorna. Du kan vanligtvis lämna hamnen rutan tom eftersom denna information bestäms normalt automatiskt. (Om du är osäker, prova port 21 eller 22.)
 4. Anslut till FTP-servern.

  Klicka på knappen Anslut för att göra anslutningen. En uppsjö av obskyra meddelanden kommer att flyga igenom den övre panelen. Inom några sekunder kommer du att se en kataloglistning för fjärrsystemet i den högra panelen.
 5. Använd den vänstra panelen för att hantera lokala filer.

  Den vänstra panelen styr det lokala filsystemet. Använd denna för att hitta filer på din lokala dator. Det är en vanlig fil-ledningssystem som min dator eller Finder.
 6. Använd den högra panelen för fjärrfiler.

  Den högra panelen styr fjärrservern filsystem. Det fungerar precis som det lokala systemet, förutom att det gör att du kan manipulera filer på fjärrsystemet. Använd detta system för att flytta till rätt katalog på fjärrsystemet.
 7. Dra filer att överföra dem.

  För att överföra filer mellan maskiner, helt enkelt dra dem. Dra från den lokala datorn till fjärrmaskinen för att ladda upp filer, eller i andra riktningen för att ladda ner dem. Du kan flytta flera filer samtidigt på detta sätt.
 8. Se upp för fel.

  Merparten av tiden, allt fungerar bra, men ibland finns det ett problem. Den nedre panelen visar potentiella felmeddelanden. Om det finns ett fel, kan du behöva ladda om en fil.
 9. Gör ett bokmärke.

  Du är sannolikt att behöva den här länken igen, så använd kommandot Lägg bokmärket på menyn Bokmärken att lägga till ett bokmärke till denna server. Du kanske också vill lägga till denna värd i Site Manager för att hålla reda på platsen för framtida anslutningar.