Vinter-OS 2010: Short Track skridsko Medal Favoriter

August 11

Korta banan skridsko medalj favoriter som Apolo Anton Ohno har bidragit till denna sport i huvudströmmen. Den snabba action och täta byten bly gör korta banan skridsko speciellt kul att titta på. Korta banan skridsko typiskt domineras av USA, Kanada, Korea och Kina. Årets OS-tävling ser ut att vara samma. Innan du bosätta sig i att titta på, ta en titt på några av de idrottare som är mest gillar att medalj i Vancouver.

Amerika

Den amerikanska laget leds av tredje gången Olympian Apolo Anton Ohno. Ohno har omvandlats hans fem OS-medaljer i sport stjärnstatus. I Vancouver kommer Ohno att tävla i flera olika avstånd. Om han vinner bara en av dem, kommer det att göra honom mest dekorerade amerikanska någonsin på en vinter-OS.

En annan amerikansk att titta är JR Celski. Han vann fyra medaljer på 2009 VM i Wien. Hur framgångsrik Celski är i Vancouver kommer att bero på hur väl han har läkt efter en nyligen olycka där han klippt hans lår med sin skridsko.

De amerikanska kvinnorna är inte lika stark i år. De har återuppbygga laget efter flera veteran åkare i pension. De är inte förväntas vara utmanare för medaljer.

Kanada

Kanada har lyckats ta hem OS-medaljer i korta banan skridsko på de senaste fem olympiska spelen och de har fått en talangfulla team på väg till Vancouver. Om de fortsätter att utföra det sätt de har under den senaste säsongen, kanadensarna är säker på att fånga medaljer i år också.

Bröderna Karl och Francois Hamelin, skridskoåkning för Kanada, är säker på att få en hel del uppmärksamhet i media i Vancouver. Charles vann en silvermedalj i Turin och detta kommer att vara François "första OS. Båda har gjort bra i den internationella konkurrensen. Båda har vunnit medaljer i många av sina tävlingar under de senaste åren. I själva verket var de båda på pallen för 1000m lopp på en världscuptävling i år.

Kanada har också ett par kvinnliga korta banan åkare som förväntas medalj. Kalyna Roberge vann en silvermedalj i 2006 och är lika konkurrenskraftig i år. Hennes lagkamrater Jessica Gregg och Marianne St Gelais har potential att medalj samt.

Sydkorea

De sydkoreanska korta banan åkare har gjort mycket bra den senaste tiden. Lee Ho-Suk tog tre guld och ett silver på 2009 världsmästare, och lagkamrat Kwak Yoon-Gy tog två silvermedaljer.

De sydkoreanska kvinnor är de bästa i världen. Kim Min-Jung vann ett guld och tre silvermedaljer under 2009 VM och hennes lagkamrat Shim Sae-Bim vann tre bronsmedaljer. Många anser Ahn Hyun-Soo vara den bästa korta banan skater i världen. Hon har redan vunnit fyra OS-medaljer och fyra VM.

Kina

Kinas kvinnor är också dominerande. De är kraftfulla och de har vunnit på sydkoreanska kvinnor under de senaste åren. Kinas Zhou Yang och Wang Meng vunnit åtta medaljer på 2009 VM (fem av dem var guld).