Hur väljer jag det bästa produkten för att Ljusare Ålder Spots?

August 28

Det finns flera produkter att lätta åldersfläckar, och det bästa valet beror på faktorer som hudkänslighet, omfattningen av skador, och budget. Bleknings krämer, retinoider och kemisk peeling kommer alla ljusare åldersfläckar. Åldersfläckar utvecklas som överskott melanin byggs upp i huden, oftast på grund av solexponering.

Bleknings krämer är tillgängliga över disk, och är prisvärda och effektiva. Produkter som innehåller hydrokinon ge de mest märkbara resultat av över disk blekning krämer. Det tar ungefär en månad för att se resultat från hydrokinon krämer och sex månader för att nå topp effektivitet. Nackdelen med att använda en kräm som innehåller hydrokinon att lätta åldersfläckar är att det kan orsaka rodnad och irritation. Övrigt över disk blekning krämer med aktiva C ingredienser vitamin och kojisyra är mindre benägna att vara irriterande, men de ger inte så dramatiska resultat.

Över disk och receptbelagda retinoid krämer är också effektiva vid blekning åldersfläckar. Ursprungligen utvecklad för att behandla akne, de används off-label för att lätta åldersfläckar genom att snabba omsättningen av celler, vilket förhindrar melanin som innehåller celler från att bygga upp och exfolierad befintliga fläckar. Liksom blekning krämer, det tar flera månader för att se slutresultatet från retinoider.

Många människor upplever klåda, fjällning och rodnad när de börjar använda retinoid krämer. När huden blir vana vid produkterna, brukar stämningen. Inledningsvis använder produkterna var två till tre dagar ger huden tid att vänja sig vid de produkter och minskar risken för irritation.

Använda både en blekning grädde och en retinoid kan lätta ens envisa åldersfläckar. Applicera en blekande kräm på morgonen och en retinoid på kvällen för bästa resultat. Titta efter tecken på irritation. Om irritation uppstår, använd båda produkterna mindre ofta, gradvis bygga upp till att använda både dagligen.

För omfattande eller mycket mörk hyperpigmentering, kan krämer inte tillräckligt för att lätta åldersfläckar. I dessa fall, kemisk peeling, som utförs i en läkarmottagning, är ett effektivt alternativ. Nackdelarna med kemisk peeling är kostnader och läkningstiden. Efter kemisk peeling utförs, förväntar huden att vara inflammerad, glänsande, och irriterad i några dagar till några veckor, beroende på vilken typ av skal utförs.

Det är viktigt att använda solskyddsmedel dagligen medan ljusare åldersfläckar. Solexponering är den vanligaste orsaken till åldersfläckar, och ökad känslighet i huden när du använder dessa produkter gör den känslig för ytterligare åldersfläckar. Fortsätt att använda solskyddskräm dagligen efter åldersfläckar blekna att förhindra en upprepning.

  • För att lätta åldersfläckar, är det viktigt att behandlingar och åtgärder användas konsekvent.
  • Överexponering för solens skadliga strålar kan leda till åldersfläckar, särskilt bland personer med ljus hy.
  • Solexponering är den vanligaste orsaken till åldersfläckar, så det är viktigt att använda solskyddsmedel dagligen medan ljusare åldersfläckar.
  • Blekning kräm kan användas för att lätta åldersfläckar.
  • Retinoid hudvårdsprodukter har förbättrat utseende åldersfläckar.
  • Om krämer är inte tillräckligt för att lätta åldersfläckar, är en kemisk peeling gjort på en läkarmottagning en möjlig lösning.
  • Åldersfläckar visas vanligtvis på händer, ansikte och axlar personer över 55.