Ändra ett luftfilter

December 14

Ett överraskande antal bilägare har nästan ingen aning om hur man gör några enkla underhåll av fordon, och detta kan komma tillbaka och bita dem i en mängd olika sätt. En av de vanligaste sätten att detta händer är genom att ha deras bränsle som förbrukas i ett mindre än effektivt sätt, vilket kan göra att de behöver påfyllning oftare än de normalt skulle vilja. Ett enkelt sätt att hjälpa till att förhindra detta är genom att lära hur man byter ett luftfilter. Byta ett luftfilter är förvånansvärt lätt att göra, och är något som varje bil ägare bör lära sig att göra.

Inte bara kommer att förändra ett luftfilter själv hjälpa dig att spara pengar på gas pump, det kommer också att hjälpa dig att spara pengar när du går in för andra mekaniska reparationer. Här är instruktionerna. Allt du behöver göra är att följa dem, och du kommer snart att få ett nytt luftfilter på plats.

  1. Park och pop. Det första du behöver göra för att förändra ett luftfilter är att faktiskt parkera bilen. Det betyder att du måste placera fordonet i parken, stäng av motorn, och sedan pop huven. Kliv ut ur bilen och gå öppna huven på bilen.
  2. Låt bilen svalna. Låt fordonet helt svalna om du har kört nyligen innan du gör något verkligt arbete på motorn. Motorer kan bli mycket varmt, och detta är mer av en säkerhetsåtgärd än något annat. Utnyttja avkylningsperioden för att samla alla eventuella verktyg som du behöver. Alla verktyg som du bör behöva göra det här jobbet är ett par medelstora skruvdragare; man bör vara platt huvud och den andra Philips.
  3. Identifiera luftfiltret. När du har gripit de verktyg, kom tillbaka till motorn och se om du kan identifiera luftfilter fallet. På de flesta av de nyare bilar dessa kommer att vara typiskt en stor icke-metalliskt boxenheten som ofta ser ut som en breadbox. För en äldre bil, eller på de flesta lastbilar, har luftfiltret en tendens att se ut som ett stort hjul som har lagts på sin sida.
  4. Ta bort locket. När du har identifierat luftfilter, gå vidare och ta bort locket till monteringen. Vanligtvis dessa fall covers hålls på plats med några klipp som har fördelade jämnt runt locket. När du har antingen vänt klippen öppna, eller tas bort skruvarna som håller några tillsammans på äldre fordon, ta bort locket.
  5. Ta bort filtret. Med locket på luftfilter fallet, kan du nu ta bort själva filtret. Ibland måste du använda en platt skruvmejsel för att ta bort filtret. Filtret är gjord av papper, så var försiktig när du gör detta. Om filtret inte är helt smutsiga (om det helt enkelt ser smutsig, gå vidare och byta ut den) så kan du lägga tillbaka.
  6. Sätta allt tillbaka. Byt smutsig eller skadad luftfilter med ett nytt, och sedan börja sätta allt tillbaka tillsammans. Detta bör göras i omvänd ordning för hur du tog bort det. Som mest här steget ska bara ta dig ungefär tio minuter.
  7. Ta en titt på din motor. Medan du har huven på motorn öppen, passa på att titta på resten av din motor. Inspektera saker som batteripolerna, bälten och vätskenivåer. Om du märker något utöver det vanliga, byt ut den eller reparera den så snabbt som möjligt.