Vilka är de olika typerna av Pest Control?

December 15

Skadedjursbekämpning har varit ett bekymmer för människor så länge de har varit på jorden. Från bitande insekter till möss i skafferiet, människor är inte alltid på god fot med de övriga invånarna i planeten. En husägare har många alternativ om han vill göra sin egen skadedjursbekämpning, och bete, fällor, gasning, insekts och ekologisk kontroll är alla alternativ han kan prova.

Villaägare behöver vara ganska säker på vilken pest han har att göra med innan han försöker att kontrollera den. Vissa skadedjur identifieras enkelt, till exempel möss eller kackerlackor, men andra är inte så lätt spåras. En husägare kanske vill rådgöra med den lokala bondens co-op eller länet agent för råd om vad han arbetar med och hur man kan bli av med det. Naturligtvis ringer på ett professionellt är också ett alternativ.

Skadedjursbekämpning proffs, som ibland kallas bödlarna, kallas ofta in efter husägare har försökt åtgärder på egen hand, med liten eller ingen framgång. De använder i stort sett samma typer av metoder att en regelbunden enskilda användningar, men de har ofta tillgång till kemikalier och andra tekniker som en husägare inte kan komma åt. Den fördel som den professionella har, förutom bättre metoder, är att kunna identifiera exakt vilka skadedjur är problemet. Denna kunskap tillåter honom att exakt rikta utrotningsmetoder till skadegöraren i fråga.

En professionell kan besluta att bete, till exempel, är den bästa metoden för att hantera ett problem. Detta kan innebära inomhus eller utomhus bete, vilket normalt leder till en fälla där ohyran elimineras. Möss och andra gnagare styrs ofta på detta sätt.

Gasning innebär vanligtvis "tälta", en komplicerad metod för omgivande ett hus med tältmaterial och översvämningar den med en giftgas. Detta är en dyr metod, men kan vara det enda sättet att få skadedjur ut ur hemmet. Insekts brukar sprutas runt det inre av hemmet, oftast i de platser där skadedjur samlas eller ras.

Vissa husägare kanske vill ha en skadedjursbekämpning metod de tycker är mer humant eller säkrare för människor. Live fällor som fångar skadedjur levande och oskadd är populära, och de tillåter skadedjur som ska vidtas på annat håll och släpptes. Organiska kontrollmetoder kan innebära användning av naturliga ämnen såsom pepparmyntolja, örter, eller till och med andra små organismer. Några andra organismer inte skadedjur själva, men är deras naturliga fiender, och en gräsmatta eller trädgård kan fyllas med dessa organismer att styra skadedjur.

En husägare bör vara försiktig när du använder någon skadedjursbekämpning metod. Vissa är farliga och bäst hanteras av professionella tekniker.

  • Bödlarna kan identifiera de specifika skadedjur och välja rätt skadedjursbekämpning teknik.
  • Beskär dammvippor används för att spraya insektsmedel på åkermark.
  • En amerikansk kackerlacka, även kallad ibland palmetto bugg.
  • Möss och andra gnagare skadedjur kan förgiftas för att eliminera dem från ett hem.