Att Bunta eller kombinationserbjudanden i Medical Billing

December 18

I medicinsk fakturering, kan du länka vissa tjänster tillsammans under en kod, även känd som bunt. Detta är bra eftersom en läkare kan ha utfört en tjänst som resultat av att göra en annan. Andra gånger, koder som beskriver tjänster som anses vara inkluderande varandra (dvs utförs som en del av ett enda förfarande) kan faktureras separat.

Att veta vad man ska bunta eller inte är en färdighet som kommer med praktik och lära sig alla detaljer i din kodning resurs böcker.

Bundle grunderna

Huruvida procedurer kan faktureras separat eller inte beror på vad som händer under operationen:

  • Om ytterligare skicklighet och tid krävs för att göra det extra arbete, då den andra förfarande kan berättiga till ytterligare ersättning.

    Exempelvis är stängning av en kirurgisk öppning del av operationen. Men om nedläggningen är en komplex procedur som innebär en omfattande mängd tid och skicklighet, så kanske du kan för att bolagisera dessa tjänster. Åtskillnad innebär att två eller flera koder som normalt är förknippade med en annan kan faktureras separat. För att göra det, du tillämpa de enskilda koder och en modifierare att kringgå redigeringen.
  • Om läkaren utförde proceduren eftersom han redan arbetar på den del av kroppen, itâ € s ordnad och inte separat debiterbara. Om, till exempel, är en kirurg utför bukkirurgi och bestämmer sig för att ta bort patientâ € s appendix också, canâ du € t räkningen för blindtarms, eftersom kirurgen var redan där.
  • Buntning kan hänvisa till ett förfarande som måste göras för att framgångsrikt slutföra den primära proceduren. Tänk snitt och reparationer. Innan en kirurg kan komma in i kroppen, har ett snitt skall göras; Därför itâ € s verkligen inte ett separat förfarande. Efter läkaren avslutar operationen måste snittet för att vara stängd. Stängning inte separat; Ita € SA ganska viktig del av förfarandet.

Om du använder kodnings programvara, indikerar programvaran när två eller flera förfaranden är av underordnad till en annan. Om du donâ € t använda kodnings programvara, kan du gå till Medicare hemsida och de flesta Medicare entreprenör webbplatser för att ta reda på vad den rätta edit är.

Du använder modifierare för att indikera att förfarandet att faktureras har modifierats eller ändrats från dess publicerade beskrivningen. Du donâ € t använda dem enbart för att söka ytterligare ersättning.

Hur kan man hantera kombinationserbjudanden fel

De flesta betalare bearbetning program identifierar kombinationserbjudanden fel, eller rättare sagt, de identifierar förfaranden som varit tillträde felaktigt. De donâ € t identifiera de förfaranden som borde ha tagits med, men som saknas. Itâ € s ditt ansvar som kodaren att granska den medicinska dokumentationen och identifiera alla fakturerbara processrättsliga reglerna.

Inte alla betalare bearbetning programvara identifierar bunt fel. Om du lämna in ansökningar till dessa betalare, kommer påståendet pay as you faktureras det. Kom dock ihåg att detta doesnâ € t ger dig carte blanche att över kod.

När du över kod, ta dig fördel av betalare genom att skicka in rutiner som kommer att betala, men som inte stöds i posten. Leverantören du arbetar för är bunden av etik att lämna sanningsenliga påståenden. Bara för att en betalare tillåter det, doesnâ € t att du ska fakturera det när åtskillnads inte stöds.