Vad är Bone I Ham?

January 11

Ham är en nedskärning av kött från den bakre benet av en gris. Det är ibland säljs med benen i benet kvar i som "ben skinka." Denna nedskärning tenderar att vara mer saftig och smakrik, men det kommer också att ha en längre tillagningstid. Efter skinkan tillagas, kan benet användas i matlagning projekt som soppor och grytor för extra smakämnen. Vissa slaktare erbjuda ben skinka, och snittet tenderar att vara särskilt populär under semesterperioden, vilket leder livsmedelsbutiker för att genomföra det också.

Ett ben i skinka kan komma i ett antal former. En klassisk en kan vara ganska stora och extremt tunga, eftersom den består av hela övre köttiga delen av benet, med vristen och foten avlägsnades. Ett ben i skinka är också tillgängligt som en fläsk butt, vilket innebär att det är den övre delen av benet. Fläsk butt tenderar att vara mer feta, och även något svårare att klippa, eftersom det omfattar bäckenleden. En skaftände är från den nedre halvan av benet, och det kommer att bli smalare och lättare att hantera.

I vissa fall, när en skinka är halve, ett avsnitt som heter "centrum slice" tas bort. Centret skiva är en särskilt anbud, flavorful nedskärning av kött, och det tenderar att vara mycket eftertraktade. Fläsk butt och skaft nedskärningar som inkluderar mitt slice kallas "halvor". En rumpa eller skaft markeras som en "del" kommer inte typiskt att inkludera mittskiva.

När skinkan är indelad i nedskärningar, kan det vara kvar hela med benet i, eller den kan bearbetas vidare. Ett brett sortiment av skinka nedskärningar kan göras med benet avlägsnades, och de tenderar att vara mindre och mer hanterbara. Lämnar ben, dock kommer att ge en kött med en mer komplex, rik smak. En ben skinka har också en betydande mängd kött, vilket gör det till ett bra val för en stor insamling.

Ett antal former av ben i skinka är tillgängliga. Färsk skinka är precis vad det låter som, skinka utan botemedel tillämpas. Färsk skinka måste hållas i kyla, och det kommer att behöva användas omgående. Du kan också köpa brined eller salt skinka och rökt skinka. Brined skinka är också känd som "våt botas" eller "stad" skinka, och det tenderar att ha en mild smak och färg med inslag av sötma från socker i saltlake. Torr botas eller "landet" ben skinka kommer att vara mer salt och assertively smaksatt.

  • En smörgås gjord av ben skinka.
  • Fläsk skaft är från den nedre halvan av benet.