Vilka är de bästa tipsen för att installera en gångväg?

January 8

Installera en gångväg genom en gård eller upp till verandan kan lägga estetik och funktionalitet till ett utrymme, men om felaktigt installerad, kan gångväg leda till mer problem än det är värt. De bästa tipsen för att installera en gångväg kommer att variera beroende på vilken typ av gångväg installeras; en tegelsten gångväg, till exempel, kommer att kräva olika steg, material och försiktighetsåtgärder än en stenhäll gångväg. En byggare bör vara noga med att forska i olika steg som ingår i att installera en gångväg beroende på material, och han eller hon ska också se till att noggrant undersöka de tillgängliga materialen och för-och nackdelar som är förknippade med varje material.

En stenplatta gångväg är ett utmärkt val för en trädgård eller ett rustikt utseende på gården. En av de vanligaste misstagen folk gör när du installerar en gångväg gjord av stenplatta är att välja stenar som är för smala. Stenarna ska vara tillräckligt bred att två personer kan gå sida vid sida relativt bekvämt på stenen, såvida gården är exceptionellt liten. Stenar kan se bedrägligt stora under installationen och sedan hamna för liten när arbetet är klart, så man bör vara noga med att mäta noggrant innan de köper STENPLATTA. Byggaren bör också noggrant inspektera stenplatta innan de köper; några stenplatta är bättre än andra lastpallar av materialet, så kontrollera stadiga bitar utan stora sprickor och bitar av lämplig storlek.

Varje gångväg byggaren väljer kommer att behöva byggas på en väl uppbyggd bas. Installera en gångväg utan en bra bas kommer att leda till frågor som hävde eller sprickbildning, och en brist på en lämplig bas kan leda till dränering frågor. Innan du placerar tegel eller sten, bör basen byggas från en kombination av krossad sten eller slagg samt sand, allt packas ner tills den är relativt platt. Om du använder tegel gatstenar att bygga gångvägen, bör tegelstenarna placeras tätt tillsammans, och luckorna ska fyllas genom att hälla sand ovanpå gatstenar och sedan sopa in den i skrevor. En slang kan sedan användas för att hjälpa lösa sanden.

Gångväg belysning bör också beaktas när du installerar en gångväg, särskilt om gångvägen installeras på gården. Besökare som kommer på natten kommer att uppskatta välplacerade lampor för att säkerställa god fot. Belysningen kan installeras längs banan, eller det kan installeras på verandan i form av en väl placerad översvämning ljus. En översvämning ljus kan se mindre än visuellt tilltalande, dock så belysning längs vägen är oftast ett bättre val.

  • Sand kan användas för att fylla sprickor i en gångväg av tegel.
  • Tegelstenarna ska installeras tätt ihop när man gör en gångväg.