Vad utgör den Human Vascular System?

May 5

Den mänskliga kärlsystemet, vanligen kallad cirkulationssystemet, hjälper transport välbehövliga näringsämnen och blod till olika delar av kroppen. Består av hjärtat,,,, är lungorna vener artärer, och olika andra komponenter cirkulationssystemet avgörande för oneâ € s överlevnad. Flera system är inkluderade i det mänskliga vaskulära systemet, inklusive kardiovaskulära och lymfatiska systemen.

Beläget i bröstet, hjälper det mänskliga hjärtat pumpa blod till lungorna och andra organ i kroppen. Hjärtat får syrefattigt blod från vena cava, och bearbetar den genom höger förmak och höger kammare. Syrefattigt blod pumpas sedan in i lungartären, där den färdas till lungorna.

Efter bearbetning av lungorna återgår blod till hjärtat via lungvenerna. Vid denna punkt blodet syresätts och kommer in i vänster förmak i hjärtat, passerar genom den vänstra ventrikeln, och pumpas till aortan. Aortan överför syresatt blod, och alla de näringsämnen som finns i blodet, till resten av kroppen genom ett system av blodkärl.

Detta system av blodkärl, som levererar den mänskliga kroppen med välbehövlig syresatt blod och hjälper processen syrefattigt blod, ofta kallad systemiska cirkulationssystem. Kretsloppet inkluderar olika vener och artärer. Den innehåller också kapillärerna som filial till organ i människokroppen för att förse dem med näringsrikt blod.

Olika vener är en del av den mänskliga kärlsystemet. Vanligtvis kommer vener bär syrefattigt blod bort från organ och till hjärtat för bearbetning till syresatt blod. Detta inkluderar halsvenen belägen i halsen samt njurvenen leder från njurarna. Andra vener inkluderar höft vener, lever vener och subclavia vener.

Artärer transporterar vanligtvis syresatt blod från hjärtat och hjälpa ge det vidare till de olika organ i människokroppen. Det enda undantaget är den lungartären, som används för att transportera syrefattigt blod till lungorna för vidare bearbetning. Exempel på artärer som är en del av den mänskliga vaskulära systemet inkluderar carotis, subclavia och celiaki artärer. Andra artärer inkluderar höftartären och kransartären.

Förutom det kardiovaskulära och systemisk cirkulationssystem, det lymfatiska systemet tjänar också en viktig roll som en del av det mänskliga kärlsystemet. Det lymfatiska systemet hjälper till att distribuera lymfa, en komponent i blod, genom hela kroppen. En del av den mänskliga bodyâ € s immunförsvar, är det lymfatiska systemet består av lymfkörtlar och lymfocyter.

  • Det mänskliga hjärtat pumpar blod till lungorna och resten av kroppen.
  • Alla delar av kroppen förlitar sig på kärlsystemet för näringsämnen.
  • Ett diagram av aorta.