Vilka är de olika typerna av ATV erna?

May 23

En all-terrain fordon (ATV) kan utrustas med en av flera motorkonstruktioner. ATV motorerna finns i både två- och fyrtakts design, samt luft- och vätskekylda versioner. Det finns också en- och flercylindriga ATV motorer som används i de olika mönster, som kan förgasare eller bränsleinsprutning, beroende på modell. Andra variabler som finns i ATV motorer inkluderar förskjutning, med den typiska motor är 50-800 kubikcentimeter (CC). Medan den vanligaste typen av bränsle som används i en motor är bensin, kan en del av de mindre ATV mönster köpas med elektriska motorer eller batteridrift och några har även diesel kapacitet.

Många köpare av en ny ATV ger inte en hel del tankearbete för sortiment av ATV-motorer finns att välja mellan. Detta kan vara ett allvarligt förbiseende, men eftersom de ATV motorerna mandat ofta vilken typ av ridning som kommer att vara bäst lämpade för ATV. Tidiga versioner av ATV-motorer var oftast alla tvåtakts versioner, som kräver olja som ska blandas in med bränslet. Detta kan åstadkommas genom en av två metoder: att blanda tvåtaktsoljan med bensinen i bränsletanken eller genom oljeinjektion. Oljan-injektion är vanligtvis det föredragna sättet och tillåter en ryttare för att fylla bränsletanken med bränsle direkt från någon bränslepump, förutsatt att det finns tillräckligt med olja i insprutningstanken.

De fyrtakts ATV motorer tillåter föraren att använda bensin direkt från pumpen utan att behöva fylla på olja. Detta liknar det sätt den genomsnittliga bilmotor fungerar. Andra fördelar med denna typ av motor minskar föroreningar som orsakar utsläpp, mindre avgaser för ryttaren att andas och ett bredare effektband. De fyrtaktsmotorer erbjuder ryttaren ett bredare utbud av makt som, till skillnad från tvåtaktsmotor, kan hittas på alla punkter genom motorns varv per minut (RPM). De två-taktsmotor har typiskt en makt-band någonstans nära den övre mellanvarvtalsområde, där motorn producerar topp mängd ström.

Det är vanligt att vissa ATV motorer som skall erbjudas endast i specifika ATV, med inget alternativ för köparen att välja motor i en ny ATV. Motorerna är ofta inriktade på vissa maskiner och större motorer är placerade i de bättre optioned maskinerna. Fyrhjulsdrivna modeller har vanligtvis de största motorerna på grund av plöjning, dra och off-road klättring vanligtvis förknippas med användningen av dessa maskiner. Några av de mest kraftfulla ATV motorer är avsedda att driva maskinerna R-serien som är benägna att racing och tävlingsbruk.

  • ATV-motorer kan drivas med bensin eller i vissa fall till och med dieselbränsle.
  • ATV-motorer mandat ofta vilken typ av ridning som kommer att vara bäst lämpade för ATV.