Vad är Abel Tasman National Park?

June 8

Sedan 1942 har regeringen i Nya Zeeland underhålls en 87 kvadratkilometer tomt på orörd mark, strax norr om staden Greymouth, känd som Abel Tasman National Park. Detta land är uppskattad för sin foto redo landskap. Spetsiga klippor ge vika för sandstränder. Abel Tasman National Park har också blå-vatten flodmynningar fyllda med sjöliv, speciellt en särskilt som är helt insvept i kuperad skog. Längs kusten, klippformationer som den vid Anapai Bay lura sinnet att den rika historia på plats. Vissa tar del i parkens Coastal Track, som är en tre till fem dagars vandring längs parkens Tasmanhavet stranden.

Rekreation och avkoppling är två sidor av samma mynt på Abel Tasman National Park. Vandring eller kanot kan vara rigorös, till stor del på grund av den bergiga terrängen. Detta ger vika till lugn - och ofta ödsliga - stränder med vatten i en klar turkos nyans som gör snorkling lätt. Havskajak är en annan vanlig avledning, genom en annan nationell skatt: Tonga Island Marine Reserve.

Växter och djur finns i överflöd i parken, främst exotiska fåglar som tui, pukeko och bellbirds. Flera inlandsvandrings vandringar guida besökarna genom vissa parkens mer dolda skatter. Från granit outcroppings och höga åsar, kameror kommer ut för att fånga de bästa övergripande utsikt över hela parken.

Landets minsta nationalpark, det är också en av dess mest historiska, uppkallad efter den holländska upptäcktsresande som först "upptäckte" ön på dessa stränder i 1642. Naturligtvis, för åtminstone fem århundraden före aboriginska stammar hade bott på denna mark. De satte upp en kamp mot Tasman som hävdade fyra av sina män, och det tog ytterligare två århundraden för européer att äntligen besluta om att bosätta sig här.

Efter européerna äntligen börjat lösa i Nya Zeeland 1855, ihållande loggning av mineral följde skapa bostäder, fartyg och betesmarker. Genom 1942, till den centrala regeringen i önationen officiellt säkrade Abel Tasman National Park bevara dess historiska och ekologiska betydelse. Det hände på 300-årsdagen av Tasman besök.

De inhemska Maori folket levde i vad som nu Abel Tasman National Park mycket längre än europeiska bosättare har - så långt tillbaka 1.000 år. Ett fort fortfarande står vid Pitt Head att utbilda besökare om denna mycket andliga människor, som fortfarande utgör cirka 14 procent av landets befolkning. På fortet, gamla mat gropar och terrass arkitektur är stolt på displayen.

  • Kanotister bör vara förberedd för en rigorös utflykt när du besöker Abel Tasman National Park.
  • Abel Tasman National Park är en 87 kvadratkilometer tomt på orörd mark, strax norr om staden Greymouth, Nya Zeeland.