Hur kan jag undvika fläckar på Glas?

July 2

Det finns ett antal tekniker för att bli av och undvika fläckar på glas, men det hjälper att förstå vad som orsakar fläckarna först. Den vanligaste orsaken till fläckar på glas är hårt vatten, vatten som har en hög andel lösta mineraler som kan lämna vita eller knaprig avlagringar på glas. Om du har hårt vatten, kan du också har märkt problem med din hårvård, eller ofta igensatta dusch. Ställen kan också orsakas av felaktig sköljning eller förbrukning av tvättmedel.

I båda fallen, tvätta och skölj glas på högsta möjliga temperaturinställningen och skölj porslin väl för att undvika fläckar. Om du diska för hand, tvätta glas först när vattnet är fortfarande mycket varmt, och handskar för att skydda händerna. Följ en tvätt med en handtorkning med en mjuk, ren trasa. I en diskmaskin, kanske du vill överväga att köra en separat alla glas belastning ibland med en hög temperaturinställning för att skära ner på filmy uppbyggd.

Du bör också dra ner på tvättmedel. Tvättmedel kan lämna en filmy rester eller fläckar på glas som kan bygga upp så mycket att det blir permanent. Om du kan stå tanken, inte använder någon diskmedel alls; förlitar sig på värmen i tvättning för att avlägsna bakterier och detritus. Om du måste använda tvättmedel, vara sparsam, och skölj två gånger för att se till att alla av tvättmedel har tagits bort. Förutom att förhindra fläckar på glas, kommer detta också avlägsna spår av rester som kanske annars smak din mat. En vinäger skölj kan hjälpa till att lossa och ta bort fläckar som har ackumulerats på porslin.

Om du använder en diskmaskin, det finns ett antal knep för att ta bort fläckarna på glas, samt hindra dem. Om du har prickig glas, fyll diskmaskinen och köra den genom en tvättcykel med blekmedel, men låt inte de rätter att torka. Följ sköljcykeln med en annan tvätt, med ättika istället och låta disken torka den här gången. Detta kommer att skära igenom fläckar och film för att lämna din glas rent igen, och det kommer också att rensa ut diskmaskinen.

Om du bor i ett område med hårt vatten, överväga att köpa en diskmedel som är speciellt tillverkad för hårt vatten, eller en tillsats för diskmaskinen som hjälper skära hårt vatten. Du kan också göra din egen tillsatsblandning med två delar borax till en del natriumbikarbonat; lägga till en tesked av denna blandning till varje tvätt. Var försiktig om du hanterar borax, eftersom det kan vara irriterande för huden och det är giftigt i tillräckligt stora mängder.

  • Tvättmedel kan lämna en filmy rester på glas.
  • Kör en diskmaskin på en hög temperatur för att skära ner på filmy uppbyggd på glas.
  • Diska vid hög temperatur kan bidra till att undvika fläckar.
  • Överdriven tvättmedel eller felaktig sköljning kan lämna fläckar på glas.
  • Hårt vatten lämnar ofta fläckar på glas.
  • Hårt vatten orsakar ofta fläckar på glas.