Vilka är de olika typerna av Paronyki behandling?

March 8

Olika typer av paronyki behandling omfattar blöt den drabbade spiken i vatten, ta mediciner, och dränering området pus. Kirurgi är också ett alternativ, men bara i svåra fall. Paronyki sig är ett vanligt medicinskt tillstånd där hudinfektion och inflammation uppstå runt naglarna. Orsaker till paronyki inkluderar trauma, bakterier och svamp. Den typ av paronyki behandling som en drabbad person kan genomgå beror på orsaken till smittan, samt om tillståndet är akut eller kronisk.

Akut bakteriell paronyki behandlas ofta genom blötläggning av spiken i en blandning av bara vatten, eller halv vatten och halv antibakteriell tvål. Spiken bör blöt mellan två och fyra gånger om dagen, cirka 15 minuter vardera. Vanligtvis kommer en mild, akut fall av bakteriell paronyki bara varar i cirka 10 dagar.

Om en akut bakteriell paronyki infektion inte svarar på värma blötläggning, kanske en läkare ordinera antibiotika. Denna medicin hjälper till att eliminera bakterieinfektion som orsakar antingen akut eller kronisk paronyki. För kronisk paronyki, kan en bakterieinfektion pågå i veckor, så att patienten kan behöva ta antibiotika för denna tid.

Kronisk paronyki kan också inträffa som ett resultat av svampinfektion. I detta fall är den bästa paronyki behandling antimykotisk medicinering, vilket kommer att döda svampen som orsakar infektionen. Patienten tillämpar medicineringen på det drabbade området, och se till att hålla området rent och torrt annars. Om paronyki orsakas av svampar, kan infektionen pågå i månader.

Förutom att blöt spiken i vatten eller ta medicin, är en annan typ av paronyki behandling tömmer en böld. Läkaren kommer att bedöva området och sedan använda en skalpell för att skära och dränera pus; i vissa fall, kan han också ta bort en del av nageln. Denna typ av behandling sker oftast i svåra fall och kan åtfölja andra typer av behandling.

Med tidig och rätt behandling, har paronyki ofta en bra chans att läka. Komplikationer, såsom permanent förändring eller skada på nageln, kan förekomma, men. För att förhindra paronyki uppstår i första hand, kan en individ skydda sina naglar genom att hålla dem rena, torra, och bort från kemikalier. Dessutom bör han undvika bita eller plocka på sina naglar och dra eller slita på nagelbanden. Ett annat bra förebyggande tips är att undvika skador, eftersom detta kan orsaka en infektion, som sedan kan leda till paronyki.

  • I vissa fall kan en läkare ordinera antibiotika för att behandla paronyki.
  • En blandning av antibakteriell tvål och vatten kan användas vid behandling av paronyki.
  • En typ av paronyki behandling dränering av pus med en skalpell.