Rengöring handavtryck från Dörrar och Låsplattor

April 12

Har du någonsin märkt hur snabbt dina dörrar och sidostycken har en tendens att samla handavtryck? Lyckligtvis rengöring handavtryck från dörrar och sidostycken är inte så svårt. Följ bara dessa instruktioner och du kommer snart att ha dina dörrar och sidostycken ser orörda gång.

  1. Känn din färg. Det första steget i rengöringshandavtryck från dörrar och sidostycken är att veta vilken typ av färg (om någon) användes på dem. Varje typ av färg kommer att kräva en annan rengöringsmetod, så om du inte vet, måste du göra lite forskning. Med tanke på att latexbaserad färg är en av de vanligaste typerna som används i de flesta hus över hela landet, dessa instruktioner fungerar bort av antagandet att du arbetar med latexfärg.
  2. Förbered arbetsytan. Innan du faktiskt kan börja ta bort handavtryck, måste du förbereda det område som du arbetar med. Detta innebär helt enkelt att du måste torka väggarna fria från damm, smuts, spindelväv, ilska, eller annan ljus- grime som kan vara på dem. Enkelt uttryckt, du ska lätt rengöra dörrar och sidostycken. Ofta är allt du behöver göra torka området med en ren trasa.
  3. Välj en renare. När du väljer den renare som du ska använda, se till att den kan användas säkert på vilken typ av färg du har i ditt hem. En allmän tumregel är att du helt enkelt kan sätta lite avfettning diskmedel i en hink och tillsätt lite varmt vatten för att få jobbet gjort. För tuffare fläckar, kanske du vill överväga att använda en Mr Clean Magiskt suddgummi i samband med några milda avfettning diskmedel.
  4. Glöm inte att ventilera. När du använder någon typ av rengöringsmaterial, även något så milt som avfettning diskmedel, ska du arbeta i ett väl ventilerat utrymme. Detta kommer att bidra till att du har gott om frisk luft att arbeta med, och att dörren och jamb lufttorka ganska snabbt.
  5. Börja tvätt. Med hjälp av en mjuk svamp, eller ens en mjuk, ren tvättlapp, börja tvätta din dörr och dörrkarm. Gör detta genom att först doppa svampen i din rengöringsmedel och sedan vrida ur det. Medan du vill att det ska vara fuktig, vill du inte det droppande våt. Det betyder att du vill vrid ur den så mycket som möjligt så att det är fuktigt bara. Börja på antingen dörren eller karmen, upptill, och sedan arbeta dig ner. Detta kommer att bidra till att förhindra eventuella ränder från att visas upp och se till att du inte missar något. När du är klar rengör dörren eller karmen, börja på den andra. Upprepa rengöringsprocessen på båda sidor om dörren. Dessutom, se till att du regelbundet skölja ut svampen och att du regelbundet byta vatten.
  6. Torr, inspektera, och upprepa. När du är klar tvätta dörren och jamb, måste du låta dem helt torr. Du kan antingen låta dem lufttorka eller använd en ren, torr trasa för att torka de områden du städas bort. Hursomhelst, när dörren och jamb är torra, måste du inspektera dem för några tecken på smuts och grime som du kan ha missat. Om du hittar någon, upprepa hela rengöringsprocessen så många gånger som behövs tills du är nöjd med resultatet.

När du har dina dörrar och sidostycken är fria från alla handavtryck, måste du hålla utkik. Med tanke på hur snabbt dina dörrar och sidostycken kan gå från att vara ren till ser en enda röra, ska du veta att du kanske måste upprepa rengöringen som behövs för att säkerställa att de fortsätter ser sitt bästa.