Vilka är de vanligaste orsakerna till Clear Sperma?

April 4

De vanligaste orsakerna till tydliga sperma är omognad eller pre-pubescence och täta utlösningar, ofta fem eller fler per dag. Utanför dessa två omständigheter kan lågt spermie vara att skylla. Sperma har oftast en ogenomskinlig mjölkig färgning beror delvis på de proteiner som normalt omger spermier för att ge näring och skydda dem. Pojkar och unga män som precis har börjat att utveckla sin fulla reproduktiva potential kan se tydliga sperma som kroppen fungerar sig upp till full produktion spermie, och män som får utlösning verkligen ofta kan också se tydliga färgade ansvarsfrihet om deras kroppar kämpar för att skapa tillräckligt proteiner och andra ämnen för att möta efterfrågan. I de flesta andra fall, dock kan genomskinligt ejakulat vara ett tecken på att något är galet, och kan också vara en indikation på fertilitetsfrågor.

Som ett tecken på omognad

Könsmognad hos pojkar börjar vanligtvis runt 11 års ålder, och i de flesta fall pojkar kommer att uppleva sin första utlösning runt ålder 13. Detta är en signal om att testiklarna är bostäder sädesvätska och att reproduktionssystemet kommer i kraft. Det är ovanligt att en ung mans första utlösningar att vara så potent som de kommer att vara senare i livet, dock, och för många sperman är klart för det första året eller mer av utsläpp. I de flesta fall är detta helt normalt och är inte en orsak till oro.

Konstant utlösning

Män som är mycket aktiva sexuellt eller som onanerar vid mycket täta mellanrum kan också märka färglösa eller till och med tunna, vattnig sperma, särskilt som dagen bär på. I de flesta fall är detta helt enkelt en fråga om grundläggande biologi. Kroppen kommer att göra det bästa den kan för att ge förnödenheter för att möta miljökrav, men om det finns fler utlösningar än det finns kvalitet, rika sperma, något tunnare och tydligare kan vara allt som finns tillgängliga. I allmänhet tar det cirka fem timmar för att kroppen att återuppbygga spermier volym och sperma näringsämnen efter utlösning. Som sådana, män som släpper ut fem eller fler gånger per dag, eller som gör det i mycket tät följd, naturligt kan märka tydligare sperma.

Låg spermie

Under en längre period, dock jämnt klara sperma kan tyda ett lågt spermie, eftersom spermier är en av de viktigaste saker som bidrar till sperma s något grumlig utseende. "Låg spermie" är en klinisk term som används för män vars sperma innehåller inte den vanliga antalet spermier i volym. En normal räkna är oftast mellan 20 till 150.000.000 spermier per milliliter (7 gram) spermier. Klar vätska innehåller ofta någon, men ofta inte mycket. En tunn textur till sperman är också en potentiell indikation på ett lågt spermie, särskilt om den är ejaculated utan dess vanligtvis koagulerat konsistens. Detta är vanligtvis inte ett problem ur hälsosynpunkt, men det kan göra impregnering en kvinna svårare.

Män som är oroliga brukar rekommenderas att tala med en kvalificerad medicinsk vårdgivare, ofta en urolog. Urologer har kompetens inom det manliga reproduktionssystemet och fertilitet. Experter brukar börja med att köra ett spermaanalys för att mäta befolkningen och livskraften i mannens spermier. Han eller hon kan uppmana en man med ett lågt spermie att byta till en mindre sur kost och avstå från onani, särskilt om en bebis planeras.

Konsekvenser för fertilitet

Orsakerna till infertilitet hos män är många, allt från åldrande, hormonbrister, och genetiskt arv av sjukdom, alkoholmissbruk, och rökning. Om sperma är genomgående klart för ett år och ett par inte kan föreställa sig ett barn, är det möjligt att mannen lider av vad som kallas "primär infertilitet." Varje månad har en bördig och regelbundet sexuellt aktiva par om en 25 procent chans att bli gravid. Om det efter ett år inga graviditeter har inträffat, kan det vara ett problem. Ett par sägs lida av "sekundär infertilitet" om de redan har tänkt ett barn, men kämpar för att bli gravid igen.

  • Pre-pubescence kan vara en orsak till tydliga sperma.
  • Män som är extremt sexuellt aktiva kan uppleva tydliga sperma.
  • Män som upplever tydliga sperma kan ha fertilitetsproblem.
  • Med guaifenesin, vilket är en hosta slemlösande, kan användas för att göra sperma tunnare.
  • Sperma produceras i testiklarna som återfinns i pungen.