Vad är en Gambrel Shed?

October 8

En galgen skjul modelleras att se ut som en mindre version av en lada i samma stil. Så uppkallad efter de platser i taket på strukturen, har galgen skjul fyra backar till taklinjen - två på varje sida. Den första backen från toppen i mitten är en flack vinkel, och den andra backen på varje sida sjunker kraftigt. Detta gör för en dramatisk och fantastisk taklinje, och det ger maximal ståhöjd i mitten av skjulet. Det har fördelarna med en sluttande tak design, liksom enkel snöröjning vid behov.

Innan den moderna eran, många lador byggda i en post-och-beam mode. Den övre delen av ladan var reserverad för hö, halm eller spannmål till djurfoder. Galgen stil tak tillåtet för flera av dessa produkter som skall lagras än en normal sluttande tak konstruktion. Många galgen stil lador målades röda med vita knutar. I nordliga klimat, var lador ofta knuten till gården, vilket gör det lättare att slutföra sysslor i kallt väder.

Som en lada av samma konstruktion, har en galgen skjul mer lagringsutrymme och takhöjd än dess sluttande tak motsvarigheter. Ibland kan taket loppet av en galgen skjul stängas som en liten vind för att ge mer utrymme, eller takbalkarna helt enkelt kan användas för att lagra objekt. För att maximera sin kapacitet ännu mer, kan skjutdörrar sättas. Windows eller takfönster kan läggas till också, förneka behovet av elektriskt ljus under dagen.

Många gambrel skjul har byggts av husägare från kit eller planer. Igen, liksom galgen stil av lador, de tillverkas av trä och är ofta rödmålad med vita knutar. De skjul vanligtvis används för extra förvaring, men de kan användas som utomhus kontor eller små gömställen.

  • Det övre området av ladan, eller loft, används typiskt för att lagra hö eller halm.