Vilka är Medicinsk användning av japansk kaprifol?

June 4

Japanska Honeysuckle, vetenskapliga namnet Slingertry, är en blommande vinstockar som producerar doftande vita blommor och sägs ha många medicinska användningsområden. Det används ofta i traditionell kinesisk medicin samt i alternativ healing i andra länder. Det kan användas ensamt eller paras ihop med andra örter i läkemedel som teer. Det sägs ha anti-inflammatoriska, anti-virala, anti-bakteriella och antipyretiska egenskaper.

Generellt blomknopparna från den japanska kaprifol ensam är anställda i traditionell kinesisk medicin, medan andra länder kan använda blommorna, stjälkar och blad. För intern användning, kan den göras i en infusions, eller ett te, med sig själv eller med andra användbara örter, och det kan även tillverkas i en kapselform. Den kan också användas som en tvätt eller göras till en grötomslag för utvärtes anbringande.

På grund av dess anti-inflammatoriska egenskaper, är japansk kaprifol tänkt att vara användbart vid behandling av feber, halsont, huvudvärk, hudirritationer och svullnader. Ofta när inflammation i drabbade området minskar, är lättnad kände snabbt. Den typ av preparat är beroende av krämpa som behandlas; till exempel, skulle ett grötomslag användas för hudirritationer och en infusion skulle ges för en halsont.

Det finns också välrenommerade anti-virala effekter av japansk kaprifol. Det har använts vid behandling av virussjukdomar som påssjuka och hepatit. Kaprifol kombinerat med krysantemum är tänkt att vara till nytta om de tas vid första tecken på en förkylning, och denna kombination finns i flera traditionella lösningarna.

Japanska kaprifol också påstods ha kraftfulla antibakteriella effekter. Som ett antibiotikum i alternativ medicin, är det tänkt att vara effektivt för behandling av sjukdomar orsakade av stafylokocker eller streptokocker bakterier, även känd som Staph och STREP respektive. Några exempel på dessa sjukdomar innefattar övre luftvägsinfektioner, lunginflammation, halsfluss och hudinfektioner. Den är också känd för att vara effektiv mot ett bredare spektrum av bakterie inducerade sjukdomar såsom tuberkulos, dysenteri, och hjärnhinneinflammation.

Den febernedsättande effekten av japansk kaprifol innebär att det har kylande egenskaper. Det är tänkt att öka svett, vilket kyla kroppen. Detta skulle kunna lägga till sin upplevda effektivitet mot feber och obehag av vissa hudirritationer. Det är också tänkt att kunna ta bort gifter från kroppen genom att fungera som en milt laxerande och som ett diuretikum som ökar urinering. På detta sätt hjälper det i kroppens naturliga reningsprocess genom att avlägsna bebyggda skadliga ämnen.

  • Japanska kaprifol har använts för att behandla halsont.
  • Japanska kaprifol har antiinflammatoriska egenskaper kan bidra till att minska feber.