Vad var det Summer of Love?

June 4

Som många popkulturen experter vilja påpeka, 1960 var ett decennium av politisk och social oro. En växande del av den yngre befolkningen blev desillusionerad med de konventioner och begränsningar av raka samhället, vilket fått vissa att bilda en funktionell motkultur. The Summer of Love skulle visa sig vara en vattendelare ögonblick för tusentals som hade tagit Dr Timothy Leary råd till "slå på, ratta in och släppa ut." Andra, däribland mainstream reklambranschen, kan ha sett dollartecken faller under Summer of Love.

Även om Summer of Love skedde inte förrän 1967, den böhmiska anda som inspirerade det redan fanns på 1950-talet takt generationen. Poeter, konstnärer och musiker som redan hade gjort uppror mot majoritetssamhället upplevda hyckleri hittade Kindred Spirits i den spirande hippierörelsen i mitten av 1960-talet. I liberala städer som Berkeley och San Francisco, fick motkulturens betydande momentum och inflytande. I januari 1967, den första organiserade BE-ins och love-ins höll på att organiseras, leds av icke-våldsamma protest filosofier Mahatma Gandhi och Martin Luther King när sångaren Scott McKenzie släppte hans sång San Francisco 1967, rykten av en större kärlek-in under sommarmånaderna var skenande.

Det var denna nivå av förväntan som blåst Summer of Love maskiner. Counter ledare i Haight-Ashbury i San Francisco var särskilt hårt pressade att planera ett evenemang i proportion till Summer of Love hype. Idén om faktiskt planerar en "spontan" händelse som en kärleks in verkade särskilt krånglig. Förhoppningen bland motkultur publiken var att musiker och andra konstnärer naturligt skulle migrera mot Haight-Ashbury och andra stora counterculture centra. Redan våren 1967, även vanliga nyhetsbyråer och marknadsföringsstrateger hade tagit ett intresse i det föreslagna Summer of Love. De yttre tecknen på hippiekulturen blev nu introduceras till massorna, mycket till besvikelsen av hippies själva.

The Summer of Love kan inte ha varit den kommersiella händelsen vissa hade hoppats på, men det hade en effekt på traditionella kulturen. TV-program skev mot en yngre publik började dyka upp. Ämnen gång anses tabu eller kontroversiellt kunde äntligen att visas i TV och i filmer. Annonsörer sysselsatt många av de visuella och lyriska delar av subkulturer. Även mainstream Amerika kanske inte fullt ut anammat hippierörelsen, Summer of Love gav en positiv titt inuti sinnen en generation gång fruktade förlorade.

  • Jack Kerouac var kung av Beat generation, en kulturell rörelse som utvecklades innan Summer of Love.
  • The Summer of Love introducerade hippierörelsen till en bredare publik.
  • Mahatma Gandhis icke-vålds filosofier anpassades under Summer of Love.