Vad är en homeopatisk tinktur?

March 19

En homeopatisk tinktur är en typ av homeopatisk medicin som är gjord av en viss växt eller ett djur baserad källa. Generellt är roten, bark, löv eller blommor från en anläggning i kombination med alkohol att göra en homeopatisk tinktur. Många symptom kan behandlas med en homeopatisk tinktur, men vetenskapliga bevis för deras effektivitet saknas jämfört med icke-homeopatiska läkemedel. I USA, är utformningen av olika typer av tinkturer styrs av homeopatiska farmakopén i USA (UPUS) och, i viss mån, regleras av amerikanska Food and Drug Administration (FDA).

Klassisk homeopati diskuterar beredningen av naturläkemedel i form av tinkturer, salvor och andra metoder. Processen startar genom att skapa en modertinktur från rå vegetabiliskt eller animaliskt material på en viss plats under en viss tid på året. Råvaran väsentligen dehydratiseras med en alkohol och vattenlösning, som lagras i ett torrt ställe, och fick stelna tills de kemiska egenskaperna hos källmaterialet har leeched i lösningen. Processen avslutas av en följd metod som upprepas tills den önskade potensen uppnås.

Några exempel på en homeopatisk tinktur inkluderar Aesculushippocastanum, eller hästkastanj; Hamamelis, eller trollhassel; och ringblomma, eller ringblomma. Hästkastanj och trollhassel är homeopatiska tinkturer som används för behandling av hemorrojder och åderbråck. Marigold är allmänt betraktas som en sårläkande medel. Picricum acidum eller pikrinsyra, är en annan homeopatiskt medel som kan framställas som en tinktur, och det används för att behandla vätskeretention och förvirring.

Potentialen för en botanisk eller zoologisk källa att lösa symptomatiska krämpor har växt med varje ny upptäckt i växt farmakologiska och phytopharmacology studier. I fallet med hästkastanj har fröextrakt visat sin förmåga att behandla kronisk venös insufficiens, som är associerad med åderbråck. Forskning har visat att marigold har en anti-inflammatorisk respons och en potentiell antitumör terapeutisk effekt.

Att göra en homeopatisk tinktur involverar flera steg för att säkerställa korrekt renhet, styrka och förpackning. Det finns ingen säkerhet och effekt tester inblandade för en homeopatisk tinktur i USA, eftersom produkterna klassificeras som kosttillskott av den amerikanska kosttillskott Hälsa och skollagen (DSHEA) 1994. Som ett resultat, inte homeopatiska läkemedel inte genomgå samma föreskrivna testförfaranden som over-the-counter (OTC) och receptbelagda läkemedel. Homeopatiska och naturläkemedel kan säljas OTC så länge som etiketten anger minst ett medicinskt tillstånd. I USA kan en tinktur inte köpas OTC om den är avsedd för cancerbehandling; Det måste i stället köpas från ett apotek.

  • Trollhassel kan användas i en homeopatisk tinktur.
  • En homeopatisk tinktur.
  • En homeopatisk tinktur innehåller ringblommor, som vanligtvis betraktas som en sårläkande medel.