Vad är ett antimikrobiellt?

March 27

En anti-mikrobiell är en konstgjord kemisk eller en helt naturlig substans som dödar eller förhindrar tillväxten av mikrober. Virus, bakterier, svampar och protozoer är olika former av mikrober, mer känd som "buggar" eller "bakterier." De olika antimikrobiella läkemedel som används för att behandla och förebygga sjukdom och sjukdom är antibiotika, medel mot protozoer, antivirala läkemedel och antimykotika. Framgångsrik styrning och dödande av en mikrob kräver att veta vilken typ av "bug" är det för att attackera den med lämplig antimikrobiell.

När en anti-mikrobiell faktiskt inte döda en mikrob, försvagar det den istället till den punkt att göra det lättare för den att attackeras och dödas av personens immunsystem. Oavsett om en antimikrobiell direkt dödar eller bara försvagar främmande inkräktare som orsakar sjukdom och sjukdomar, resultaten är desamma - återhämtning från villkoret att orsakades av mikroben. De flesta antibiotika bekämpa bakterier, inte virus. Ett virus är svårare att döda eller försvaga tillräckligt för immunsystemet att döda eftersom det har att leva inom en värd, medan en bakterie kan leva självständigt. Bakterier kan emellertid bli resistenta mot antibiotika, vilket är anledningen till antimikrobiella medel har förändras kemiskt för att göra dem mer effektiva.

Majoriteten av antibiotika tillhör samma familj som penicillin, eller de är cefalosporiner. Sulfas är antibiotika som helt är gjorda i ett laboratorium av människan. De dödar inte bakterier; de kan inte göra mer än stoppa deras tillväxt, och patienterna kan drabbas mycket obehagliga biverkningar när man tar sulfas, särskilt om de inte är nära följer sin läkares anvisningar för att ta dem.

Vissa mikrober producerar andra mikrober, till vilka de är resistenta. Exempelvis är formen Penicillium, från vilken den populära antibiotikumet penicillin produceras, inte i sig dödas av penicillinet. Mycket av problemet med att behandla infektioner med antibiotika har kopplats till överanvändning av dessa läkemedel i fabriksproduktionsdjur som löper ständig risk för upphandlande sjukdomen.

Det finns många antimikrobiella i naturen som ofta kan fungera som ett säkrare och helt naturliga alternativ till kemiska antibiotika, antivirala, antimykotika och medel mot protozoer. Vissa kan användas internt för sjukdom och infektioner, och andra kan endast användas externt. Bland de mest kända och effektiva antimikrobiella är örter goldenseal, lakritsrot, echinacea, johannesört och rå vitlök. Goldenseal är ett antibiotikum, protozoer och svampdödande.

Johannesört har befunnits ha antibakteriella och antivirala egenskaper. Lakritsrot har egenskaper som förefaller hindra mikroberna bakom sjukdomar såsom hepatit B och humant immunbristvirus (HIV), och det har visat sig att minska den tid det tar för sår att läka. Sår tenderar att läka snabbare när hålls fria från bakterier. Echinacea har mycket milda antibakteriella egenskaper, men det oftast är listad bland ämnen som bidrar till att döda mikrober eftersom det stimulerar immunförsvaret.

  • Lakritsrot är en växt som har antimikrobiella egenskaper.
  • Vanligen säljs i kapselform, echinacea - eller lila rudbeckia - tros hjälpa kroppen bekämpa infektioner.