Vilka är de olika typerna av Carrot smårätter?

March 22

Morot smårätter allt från enkla kokta och smörad morötter till mer komplexa rätter, såsom karamelliserad morot risotto eller cafeterian morot souffle. Vissa standby smårätter, såsom makaroner och ost, kan förvandlas genom att lägga till morötter. Morot smårätter vanligen smaksatt med örter, farinsocker eller dijonsenap. Andra sidor med morötter är ofta sötad med honung, inklusive honungsglaserade ärter skida och morötter.

Brunt socker används ofta för att smaksätta morot smårätter. Orange-glaserade morötter är gjorda med baby morötter i kombination med apelsinjuice, brunt socker och smör. Kanderade morötter görs med morot bitar i kombination med smör och farinsocker. Söta babymorötter är smaksatt med smör, honung och farinsocker. Maple dill morötter har smör, farinsocker och hackad dill. Glaserade morötter med kanderade kastanjer har farinsocker, flaska kastanjer och hönsbuljong.

Cafeteria morot souffle har vitt socker och vaniljextrakt i kombination med hackade morötter. Det bakas i en gryta och toppad med en damning av florsocker. Rostade morötter har små morötter med sina toppar. De kastade med olivolja, salt och peppar tillsätts efter smak, och då är de bakas.

Dijonsenap är en krydda för många morot smårätter. Chutney-glaserade morötter har smör, mango chutney och fullkornsris Dijonsenap. Tarragon morötter och ärtor är smaksatt med hackad dragon, dijonsenap och äppelcidervinäger. Ingefära är en annan smak-förstärkare för morot smårätter. Morot ris kombinerar basmatiris med rostade jordnötter och ingefära. Honung ingefära morötter får sin smak från honung, ingefära och citronsaft. Glasade Dijon morötter har farinsocker, dijonsenap och mald ingefära.

Örter används ofta för att smaksätta morot rätter. Morötter i dillsmör är kryddat med smör, socker och dill frö. Ört-glaserade morötter är smaksatt med bladpersilja, färsk gräslök och färsk dragon. Vitlök morötter är kryddat med vitlöksklyftor, olivolja och torkad timjan. Israeliska morötter har färsk koriander, färsk dill och malen spiskummin.

Morot smårätter kan innehålla ost som ingrediens. Morötter au gratin kombinerar skivade morötter med mjölk, smältost och smörig, runda kex. Karamelliserad morot risotto terar vitt vin, mascarpone ost och kycklingbuljong. Morot makaroner och ost har tunt skivade morötter, skarp cheddarost och hackad dragon.

Ett brett utbud av smaker finns i flera morot sidorätter. Balsamic rotfrukter innehåller en blandning av sötpotatis, morötter och rödlök. Skålen är även smaksatt med torkade tranbär, ljusbrun socker och olivolja. Bräserad morötter med apelsin och kapris funktioner skivad selleri, hackad vitlök och tärnade tomater.

  • Dill frö, som kan användas för att smaksätta morötter.
  • Morötter.
  • Morötter och ärtor kan vara smaksatt med dragon att göra en hälsosam sida skålen.
  • Ingefära används för att göra sidan skålen morot ris.
  • Dijon och andra senap används ibland för att säsongen smårätter gjorda med morötter.