Vad är Degus?

March 19

Degus är mycket intelligenta sociala gnagare, ibland hålls som husdjur. De är typ medlemmar av gnagare familjen Buskråttor, heter eftersom slitaget mönster deras tänder är ungefär en åtta. Det finns tretton arter i nio släkten, vissa namngivna med varianter på degu, liksom Octodon lunatus, men typarten är Octodon degus. Några av de arter, inklusive den gemensamma degu, kallas Brush-tailed Råttor eller Viscacha-Råttor, även om de inte är nära relaterade till råttan familjen. Vid ett tillfälle, var det tänkt att de skulle vara bättre klassificeras som hardjur, baserat på morfologiska egenskaper, men efterföljande molekylära systematik studier etablerat sin starka position inom caviomorph gnagare.

Degus är hemma i Sydamerika, särskilt koncentrerad till Anderna, som inkluderar ett stort antal endemiska växt- och djurarter, och är relativt isolerade från resten av kontinenten på grund av terrängen. Även hemma i Sydamerika, har degus införts i hela världen som husdjur, ökar i popularitet, särskilt under den senaste tiden.

Degus är anses krävande husdjur eftersom deras sociala behov är stora och deras kostbehov är särskilt. Dock är fördelen att degus är smartare än andra gnagare som möss, råttor och hamstrar. I själva verket, degus är de enda kända gnagare som kan läras att använda verktyg. Forskare vid japana € s institut för fysikalisk och kemisk forskning kunde få en degus att använda en miniatyr rake för att få en solrosfrö på andra sidan av en barriär. Forskning om degus tycks få en ny popularitet bland vissa forskare i Japan, även med en demonstration som degus spontant konstruera "kinesiska lådor" när de får de nödvändiga material, som av författarna till studien att tyda på en rudimentär form av rekursiv intelligens.

Degus inte domestice till den grad att andra populära sällskapsdjur gnagare är, och kräver stor uppmärksamhet från människor under uppväxten för att etablera relationer med dem. Med tanke på en degu för ett husdjur är en allvarlig satsning, och en tilltänkt ägare kommer att behöva genomföra mycket forskning på detaljerna i degus, kräver mycket mer information som kan passa i denna korta artikel.

  • Degus är intelligenta gnagare som kan hållas som husdjur.
  • Degus är särskilt koncentrerade till Anderna.