Vad är en Flight Yoke?

October 9

En flygning ok är en anordning som används för att mata in kontroll av förflyttningar i de flesta typer av flygplan. Det är i huvudsak en hanteras kolumn som har förmågan att artikulera framåt, bakåt och från sida till sida, liksom sin tur som en bils ratt. På detta sätt kan användas för att rikta ett flygplan längs alla tre axlarna, och möjliggöra för rotation. En flygning oket fungerar som en del av ett styrsystem, i kombination med pedaler som styr gir, som är från sida till sida rörelse, för att erbjuda fullständig kontroll över riktning.

Beroende på flygplanets storlek, kan en flyg ok mekaniskt eller elektroniskt ansluten för att styra ytor på vingarna. Mindre båtar har normalt kablar som sträcker sig från flikarna, skevroder, och andra ytor direkt i cockpit, och manipuleras i direkt proportion till rörelser ingång via flyg oket. Mekaniska system beror huvudsakligen på fysisk kraft som appliceras på oket, och på detta sätt är något besläktad med icke-servostyrning i en bil. På grund av den direkta fysiska anslutningen till delar på utsidan av farkosten, är taktil återkoppling återförs till piloten via oket, som erbjuder varningar om problem, såsom turbulens eller närmar ett stall.

Större farkoster blir snabbt alltför svårt att piloten med endast mekaniska reglage, och så hydraulsystem används ofta för att öka pilotens agerande. Dessa hydraulik är anslutna till servon som svarar för påtryckningar från flyg oket, och orsaka kolvarna att manövrera. Medan effektiva, lägga alla nödvändiga hydraulik lägger stor vikt vid ett flygplan. Denna negativt påverkar flygegenskaper, lastkapacitet och bränsleekonomi.

Som ett resultat, kommersiella flygplan och andra mycket stora plan har fly-by-wire-system. Dessa ersätter den direkta kablage mellan cockpit och flygstyrytor med ett elektroniskt gränssnitt. Dedikerad programvara tolkar pilot ingångar från flyg oket, och på motsvarande sätt stimulerar ställdon på kontrollytorna, flytta flikarna som är lämpligt. Ofta fly-by-wire-system har elektroniska återkopplingskapacitet, vilket till exempel orsaka oket att börja skaka när du närmar ett stall, som simulerar ett traditionellt styrsystem.

I flygsimulatorer, är det möjligt att använda ett ok i stället för en joystick eller annan kontroll kringutrustning. Designs allt från enkla hem enheter som bara ytligt återger en riktig flygning ok, till sofistikerade styrsystem simuleringar som efterliknar samma känsla och respons som i verkliga flygplan. Flyg ok som används i kommersiella och militära utbildningen är praktiskt taget omöjlig att skilja från den äkta varan i utseende och funktion.

  • Flygningen ok är kontrollen en pilot använder för att flytta en flygplanets skevroder och hissar.