Vad är en polymer Clay statyett?

October 12

En polymer clay statyett är en liten skulptur gjord av polymerlera. Det är möjligt att representera nästan alla objekt i polymerlera, men människor och djur är några av de mest populära ämnena. De storleksbegränsningar som är involverade i att göra en polymer clay statyett är delvis relaterade till traditionell användning av denna typ av lera, men det är ibland svårt att härda objekt som är mycket stora eller tjocka. Dessa figurer gör utmärkta hantverk för alla åldrar, och det finns många böcker och tutorials som lär de grundläggande färdigheter som krävs för att komma igång i detta hantverk.

I samtliga fall är en polymer clay statyett en skulptur gjord av polymerlera. Denna typ av lera brukar härdat i en ugn, men det finns vissa märken som torkar i luften. Nästan alla märken av polymerlera som används för figuriner är färgad, så det sätt på vilket en polymer clay statyett får sin färg är genom att använda olika färger av lera, inte genom målning. Många konstnärer gör använder färg för att lägga till information till figurer, och lack används ibland för att göra dem blanka.

Vanligtvis representationer av människor, djur eller föremål, kan lera figuriner också symbolisera abstrakta ämnen, men dessa är något ovanligare i detta medium. Många konstnärer väljer att göra färgglada, cartoonish skulpturer av detta material på grund av de ljusa färger och det relativt billigt material. Förutom att skulptera dessa objekt med fingrarna, det finns ett antal verktyg och formar som kan användas för att skapa enhetliga statyetter.

Andra än lermaterial kan införlivas i syfte att göra mycket unika figurer. Till exempel, kan verkliga snäckor och små metallföremål läggas till figurer som detaljer. Om dessa delar inte kommer att överleva de temperaturer för vilka leran uppvärms för att härda, kan de tillsättas med hjälp av lim. Några figurer som är stora kan göras lättare och mindre slösaktig genom att skapa en kärna ur aluminiumfolie ovanpå vilken leran är placerat, vilket minskar mängden av lera som måste användas.

De flesta figurer är rent dekorativa, även om de kan göras för en mängd olika ändamål. Tårtatoppers, prydnadsföremål, och örhängen är alla populära användningsområden för dessa figurer. Klassrum använder ofta polymerlera, och denna typ av skulptur kan vara en students första introduktion till att arbeta med lera. Även om detta medium är populära bland barn, kan det vara lämpligt för vuxna projekt också.

  • Djur är ett populärt val när du gör lera figuriner.
  • En mängd olika verktyg kan användas för att forma polymerlera för figurer.
  • Polymer clay säljs i en mängd olika färger.