Vilken Position Sensing Module Ska du använda för din RepRap 3D-skrivare?

October 12

Med nästan varje RepRap 3D-skrivare, elektroniken behöver veta var den "hemma" position är. Detta uppnås genom att köra långsamt varje axel i en känd riktning tills en gränslägesbrytare eller sensorn utlöses. Detta talar elektroniken du är på "0" för varje axel.

När extrudern vagnen är i "hem" läge, kan du starta en utskrift eftersom skrivaren vet var man ska börja de många olika 3D-rörelser som startar och slutför utskriften.

Vilken Position Sensing Module Ska du använda för din RepRap 3D-skrivare?

3D-skrivare använder den inledande hemma position som en universell referenspunkt. Från det ögonblick hemmaläget är definierat, varje rörelse beräknas som ett antal steg på varje axel, vilka vart och ett bidrar positionen skrivhuvudet i 3D-rymden.

Om en axel, vagn, eller skrivhuvudet slås snett eller är ur läge jämfört med där elektroniken tycker att det är, fortsätter 3D-skrivare för att skriva ut men modellen kommer att feljusterat och oftast förstört som smält plast deponeras i fel platser.

Precis som 2D matrisskrivare från förr hålls cluelessly utskrift, även om papper var ur läge medan de skriver ut, så med 3D-skrivare. Även många professionella enheter är ännu inte tillräckligt intelligenta för att veta när de ska gå fel eller är ur läge.

För att hålla utskriften på rätt spår (så att säga), kan du använda tre huvudtyper av positionssensorer:

  • Den vanligaste sensorn är en enkel mikrobrytare. Vagnen pressar mekaniskt in i växeln, som skickar en signal att berätta elektroniken att vagnen är "hem."
  • En optisk sensor bryter en stråle av infrarött ljus som utlösare berättar elektroniken att vagnen är vid "hemma" -position. Eftersom detta är en beröringsfri brytare, det anses vara mer tillförlitliga än en mekanisk mikrobrytare.
  • Den mest sofistikerade form av positions avkänning är en hall-effektsensor som detekterar ett magnetfält. Dess funktion är mycket exakt och hög repeterbarhet och det är beröringsfri. Allt du behöver göra är att montera en liten magnet på vagnen eller flytta axeln och placera sensorn på "hem" läge. När magneten kommer inom ett visst avstånd, startar den "hem" signal till elektroniken.

    Hall-effektsensorer har en liten vridknapp som du kan vända dig till justera exakt triggavstånd magneten från sensorn. Denna typ av sensor används oftast på den vertikala Z vagnen för att ställa in läget för munstycket en exakt avstånd från utskrifts sängen, oftast med en lucka inte tjockare än ett enda pappersark.

Du kan använda någon typ av positionssensor, eller en kombination av dem. Det är starkt rekommenderat att använda en avstämbar magnetisk typ för Z-vagn inriktning.

Vilken Position Sensing Module Ska du använda för din RepRap 3D-skrivare?