Hur man sätter in dörrar och fönster i Google SketchUp 8

June 28

När man bygger modeller i Google SketchUp kan du göra öppningar i dina väggar i ett par olika sätt. Det bästa alternativet beror på vilken typ av byggnad du modellering, oavsett om du använder en enda ansikte eller dubbel ansikte väggar, och hur mycket detaljer du planerar att inkludera i din modell.

Använda SketchUp s handy-dandy komponenter

Så länge du gör en yttre modell, kan du använda några av de dörrar och fönster som lagras på nätet på Googles 3D Warehouse. Utan att gå in i en ton av detalj, här är vad du behöver veta om dem:

 • Komponenterna är tillgängliga från dialogrutan Components ruta. Välj Fönster, Komponenter för att öppna dialogrutan och välj sedan Arkitektur samling från listrutan Navigation (det ser ut som en upp och ner triangel). Komponenter som kan skära sina egna öppningar allmänhet innehåller limning eller skära i sina beskrivningar.
 • Du kan hitta hundratals mer online.
 • Komponenter är redigerbara.
 • Vissa komponenter är dynamiska. Dynamiska Components har speciella förmågor som gör dem lättare att ändra storlek och i övrigt konfigurera.
 • När komponenter sänka sina egna öppningar, öppningarna är inte permanent. När du flyttar eller tar bort en hole-skär dörr eller fönster komponent du har placerat i en modell, går öppningen med komponenten.

Följ dessa steg för att lägga till ett hål skärande komponent till din modell:

Hur man sätter in dörrar och fönster i Google SketchUp 8

 1. I Komponenter dialogrutan klickar den komponent som du vill placera i din modell.
 2. Placera komponenten där du vill att det ska vara.
 3. Om du inte gillar var din komponent är, använder du verktyget Flytta för att flytta din komponent.

  Hur man sätter in dörrar och fönster i Google SketchUp 8

Göra egna öppningar i SketchUp

Merparten av tiden, kan du inte komma undan med att använda SketchUp inbyggda dörr- och fönsterkomponenter - det faktum att de inte kan skära genom två ansikten väggar gör att de är begränsade till utvärtes bruk. Det är okej men; klippa dina egna hål i väggar är snabbt och enkelt, och du sluta med exakt vad du vill.

För att göra en exakt öppning i en dubbel-face vägg, här är vad du behöver göra:

 1. Mark där du vill att din öppning vara med guider.

  Om du ritar på en vägg som är en del av en grupp, måste du redigera den gruppen för att slå hål i väggen. Om du vill redigera en grupp, dubbelklicka på den med markeringsverktyget. För att stoppa redigeringen, klicka någonstans utanför sidan av din modell.
 2. Rita konturerna av öppningen som du vill skapa, och se till att skapa ett nytt ansikte i processen.

  Du kan använda någon av de ritverktyg för att göra detta, men du kanske vill hålla fast vid linjeverktyget när du börjar.
 3. Använd Push / Pull att pressa din nya ansikte tillbaka in i väggens tjocklek tills den vidrör ansiktet bakom den.

  Om allt går bra, försvinner ditt ansikte, tar med sig motsvarande område i ansiktet bakom den. Nu har du en öppning i väggen. Om ditt ansikte inte försvinner, och ingen öppning skapas, det är nog för en av följande orsaker:

  • Dina ansikten är inte parallella med varandra. Denna teknik fungerar endast om båda ytorna är parallella.
  • Du träffar en kant. Om du trycker / drar ditt ansikte i ett ansikte med en kant som korsar den, blir SketchUp förvirrad och inte skära en öppning.

   Hur man sätter in dörrar och fönster i Google SketchUp 8