Vad är Amaranth Mjöl?

September 21

En annars sällan använt ingrediens som vanligtvis ingår i specialkost, är amaranth mjöl ett pulver gjort av slipning ett spannmål som kommer från Amaranth anläggningen. Det är en vanlig ingrediens i glutenfria livsmedel, som är utformade för dem som har en reaktion på vetegluten. Jämfört med andra typer av spannmål, är amarant betydligt dyrare, men har kost och nutrition fördelar som har gjort det en värdefull odlad spannmål i århundraden. Detta protein-täta mjöl används i många livsmedel, bland annat, bröd, pizza och kakor.

Amaranth mjöl har hälsofördelar som gör det värt sina kostnader för personer som är bekymrade över sin kost. Det är glutenfri och har högre nivåer av protein än de flesta andra typer av mjöl. I allmänhet är dessa korn innehåller mer olja och är högre i närings fettsyror än andra typer av spannmål. När du gör bröd, är amaranth mjöl oftast blandas med andra typer av mjöl, bland annat vetemjöl. Säden som producerar amaranth mjöl kommer från en bredbladiga anläggning. Denna form skiljer sig från vetemjöl korn, som växer på växter som är klassade som gräs.

Bortsett från amarant mjöl, andra typer av mjöl som används för glutenfri bakning är många, och innefattar quinoa, rismjöl, och garbanzoen mjöl. Potatisstärkelse och sorghum mjöl är också vanliga glutenfria mjölalternativ. Amaranth anses ofta vara av samma textur till quinoa, men vissa människor inte gillar smaken av quinoa mjöl, vilket kan beskrivas som smuts-liknande. Amarant mjöl ibland blandas med quinoa mjöl i lika delar för att förbättra smaken av bröd som innehåller quinoa mjöl.

Ofta anses vara en gammal spannmål, Amaranth var huvud säden uppäten av aztekerna. De skördeförhållanden som krävs för att odla amaranth liknar dem för växande ärtor eller bönor och mindre som villkor som krävs för att odla andra välkända typer av spannmål grödor. Amaranth mjöl grödor är känsliga för ett antal skadedjur och sjukdomar, vilket gör dem svårare och dyrare att producera än andra spannmål. Kostnaden för att producera Amaranth gör det något av en speciell produkt, och de flesta Amaranth mjölproducenterna måste förbeställa amaranth grödor från jordbrukare för att säkerställa tillgången på kornet.

Inte bara värdefull som en källa av säd, är amarant blad också används som en näringskälla. De har en smak mycket lik en potent form av spenat, och används i många av samma applikationer. Amaranth blad kan användas som sallad gröna, sauteed, eller sätta i grytor.

  • Mjöl gjord av quinoa används ofta tillsammans Amaranth mjöl i glutenfri bakning.
  • Amaranth mjöl kan användas för att göra glutenfritt bröd.
  • En person med en glutenintolerans kan uppleva magkramper, gas och diarré som en följd av att konsumera produkter som innehåller gluten.