Vad är en Popcorn Tak?

September 28

En popcorn tak är en texturerad inomhus tak behandling som används i ålderdomshem främst före 1979. Utseendet är anses ganska daterad nu och vissa tidigare popcorn tak innehåller skadlig asbest. En popcorn tak är oftast vit och antingen målas eller sprutas på. Överensstämmelsen mellan popcorn tak är faktiskt mer som keso än popcorn.

En texturepistol kan användas för att tillämpa en popcorn tak. Blandningen kan inte vara alltför rinnande eller det nya taket kommer att spricka, men det måste också vara tillräckligt tjock för att innehålla alla klumpar. Det är en bra idé att öva på en stor bit kartong eller skrot gips innan faktiskt tillämpar popcorn behandlingen till taket. Den centrala delen av taket sprayas med popcorn textur första och en murslev kan användas för att sprida taket blandningen längs kanterna och i hörnen. Även om de flesta popcorn tak är vanligt vitt, vissa har guld glitter till.

Eftersom en popcorn tak är i grunden bara en knölig beläggning, kan det täcka upp brister i gips. Men de små gupp tenderar också att fälla i smuts och detta kan göra popcorn tak svårt att hålla rent. Använda Styrofoam takplattor för att täcka upp ett popcorn tak är ett sätt att hålla den utom synhåll, men ta bort popcorn textur kan vara ett annat alternativ.

Det är oerhört viktigt att notera att en popcorn tak inte bör tas bort tills det testas för att se om den innehåller asbest. En liten bit av taket ska tas ut och testas av Environmental Protection Agency (EPA). Efter popcorn taket är godkänd av EPA för borttagning, bör väggar och golv först skyddas med plast.

Även popcorn tak är oftast anses daterad och oönskad idag, har de akustiska egenskaper som hjälper dämpa ljud och ekon. Av denna anledning, popcorn tak var en gång mycket populära i lägenheter. Huvud undergång popcorn taket inträffade i slutet av 1970 då många av dessa texture behandlingar befanns innehålla asbest.