Gör din egen film skärm

September 28

Det blir snabbt en show för många villaägare att ha sitt eget hemmabiosystem i deras hus. Tanken på ett sådant rum är att frammana en känsla av att vara på bio, men utan att behöva lämna bekvämligheten av ditt eget hem. Medan många människor kommer helt enkelt använda en stor, platt-TV, för att uppnå den "look" av en biograf, varför inte gå hela vägen? För att kunna göra det, måste du göra din egen filmduk. Här är hur.

  • Utanför eller innanför? Det allra första som du behöver göra är att avgöra om din "filmrum" kommer att vara utanför eller innanför. Detta gör faktiskt en stor skillnad, eftersom du kan köpa uppblåsbara filmer skärmar för utsidan av ditt hem. Dessa är bra eftersom du lätt kan tömma dem när de inte används, och lagra dem ur vägen.
  • Räkna ut måtten. För att göra din egen film skärm, måste du också räkna ut måtten för din personliga skärm. I medeltal kommer det typiska bredbilds filmen skärmen har ett förhållande av 2,35: 1. Detta är lätt erhållas när du gör din egen om du skapar en skärm som kommer att vara 104 inches bred och 44 inches tall. För att ge dig en uppfattning om hur det kommer att se ut, samt för att ge dig en "blått tryck" att följa, bara dra en liten skiss av vad du kommer att ha när du är klar.
  • Få material. För att bygga din skärm, måste du också få allt material som behövs. För detta projekt måste du besöka två olika butiker. Den första butiken kommer att vara din lokala hem förbättring butik, och den andra kommer att vara din lokala tygaffär. Vid hem förbättring butik du behöver för att få virke du kommer att använda (kapas till dimensionerna i din blått tryck), liksom några skikt trä för hörnen, och en del trä häftklamrar och en häftpistol. På din tygaffär du kommer att behöva köpa cirka tre meter av vit gardin bakning, även känd som svart ut trasa.
  • Montera. Få alla dina material hem, och då är det dags att börja monteringen. Börja med att bygga stommen. Du kommer att göra en enkel ram box som är en lång rektangel. Denna rektangel bör vara 104 inches lång, med 44 inches bred. Vid varje hörn av rektangeln, ska du placera en liten rektangel av plywood, och skruva fast den tätt. Detta kommer att bidra till att stärka ramen och hålla den från skevhet. När du har byggt ramen, börja sträcka materialet över det, mycket på samma sätt som du skulle en affisch eller bild. På baksidan av ramen kommer du häfta materialet, och sedan dra åt till andra sidan, där du kommer att göra samma sak. Se till att du har materialet så hårt som möjligt för att presentera en fin plan yta.
  • Njut. När du är klar med häftning blackout gardinen på ramen, du har i princip klar med din filmduk. Allt du har kvar att göra är att hänga skärmen från din vägg, och börja titta på film. Gör lite popcorn, bjuda in några vänner över och sparka tillbaka och njut!