Vad är en Hex Bit Socket?

January 20

En hex bit socket är en specialdesignad bit som passar i en manuell eller skruvdragare eller borrmaskin. Sådana uttag är vanligtvis dubbelsidiga, med en sida som presenterar den manliga eller förare, enhet och den andra sidan med den kvinnliga, eller uttag, enhet. Både manliga och kvinnliga ändar är gjorda för att arbeta med fästelement som har sex sidor.

Ordet "hex" härstammar från det grekiska hexa, vilket innebär sex. Den manliga änden av en hex bit socket är gjord speciellt för skruvar som har sexkantiga hål i topp i stället för de mer-ses ofta platta slits eller som korsade luckor. Hanen ände, som vanligtvis är en liten sex-sidig stav, är införd i hålet i skruven och sedan vänds antingen driva skruven eller bakåt ut det. Sådana skruvar är mindre benägna att stripp än skruvar med traditionella huvuden, vilket gör dem lättare att skruva in i beständiga material. Dessutom sexkantsskruvar är mycket svårare att ta bort utan rätt verktyg, till skillnad från traditionella skruvar, som ofta kan avlägsnas med hjälp av en kniv eller annat tunt, platt och hållbar objekt.

Den kvinnliga änden av en hex bitars uttag är helt enkelt en manschett av metall in i vilket ett djupt sex-sidig fördjupningen har bildats. Denna öppning är gjord för att ta emot en sex-sidig del av maskinvaran, vanligtvis en mutter. Uttaget går över muttern, ta kontakt på alla sidor. Eftersom uttaget vrids, lossar muttern eller stramar, beroende på riktningen av vridmoment.

Termen "bit", när det används i samband med verktyg, hänvisar till en specialtillverkad bifogad fil som är avsedd att införas i en skruvmejsel eller borrhuvud. Bitar kan bytas ut efter behov, vilket eliminerar behovet av flera verktygsorgan. Manuella och motordrivna skruvmejslar samt borrmaskiner, är utformade för att acceptera sådana bitar. Borr är oftast universella, vilket innebär att de kan användas med alla borr på marknaden, men bitar gjorda för manuella förare kan vara oförenligt med motordrivna drivrutiner och vice versa.

Bits, inklusive sexkantsbits, finns i en mängd olika standardstorlekar, som motsvarar de standardstorlekar av hårdvaran som de är tänkta att engagera. De som vill köpa en hex bit socket kan välja att köpa en enskild bit i den storlek som passar deras behov. Dessa bitar, dock säljs även i hex bit socket kit eller uppsättningar som kan innehålla så få som tre och så många som 20 eller fler uttag i olika storlekar.